Høyre og Frp fortsetter krangelen med Arbeiderpartiet om en partipolitisk annonse med en kommunalt ansatt. Gruppeleder Lill Harriet Sandaune (Frp) velger å ta saken inn i kommunestyret der hun stiller spørsmål om ordføreren mener det er riktig at kommunalt ansatte skal stille opp og brukes i partipolitiske annonser. Hun vil også ha svar på om det er riktig, slik Ap-gruppeleder, Bernt Ole Ravlum, hevder i et leserinnlegg, at politikere i Ap i Malvik ikke kan skilles fra kommunalt ansatte og administrasjonen i kommunen.

Vanskelig å skille

– Jeg viser til leserinnlegg i Bladet lørdag 10. februar av Arbeiderpartiet sin gruppeleder, Bernt Ole Ravlum. Der mener han at undertegnede antyder at det er et kameraderi mellom Ap og administrasjonen og at det ikke kan skilles mellom Ap-politikere, kommunalt ansatte og administrasjonen. Gruppelederen bekrefter deretter at dette historisk sett er berettiget, og at det er tette bånd mellom Ap og kommunal administrasjon, frivillighet og organisasjoner av ulike slag. Og forteller at dette ikke alltid har vært like heldig, skriver Sandaune innledningsvis i interpellasjonen.

(Saken fortsetter etter bildet)

Det er denne Ap-annonsen på Facebook som har utløst krangel mellom Høyre, Frp og Arbeiderpartiet i Malvik.

Mangler Ap etikk og moral?

Sandaune ønsker svar på om det er akseptabelt, og om det vil være fast praksis, å bruke kommunalt ansatte i Aps partipolitiske reklamekampanjer. Hun stiller også spørsmål om opposisjonen i kommunestyret også kan disponere kommunens ansatte i partipolitiske reklamekampanjer.

Lill Harriet Sandaune utfordrer ordføreren på om det er behov for å be departementet og regjeringen om å vurdere lovgivningen, eller om det er Arbeiderpartiet som mangler etikk og moral med tanke på den praksisen som partiet har lagt opp til gjennom sin bruk av kommunalt ansatte i reklame for lokalpartiet.