– Dagens regelverk for motorferdsel i utmark, som omhandler nyttekjøring med snøscooter, er både utdatert og komplisert, spesielt etter at det er åpnet for rekreasjonsløyper i utmark, sier Torgeir Størseth, leder i Stjørdal Arbeiderlag.

Nyttekjøring

– Det er denne begrensningen i minimumsavstand for bruk av scooter, 2,5 kilometer eller mer i avstand mellom P–plass for bil og fram til hytta, vi ønsker å løsne opp i når vi snakker om nyttekjøring. Vi ønsker ikke å avstandsbestemme muligheten for slik nyttekjøring. Sjøl om det i dag går rekreasjonsløype langt nærmere enn 2,5 kilometer fra hyttedøra, så får du ikke kjøre scooteren på det korte strekket fra ei slik løype og inn til hytta. Så vi i Arbeiderlaget ønsker å åpne opp for nyttekjøring til hytta uavhengig av avstand, sier Størseth.

Årsmøtet i Arbeiderlaget peker også på behovet for regelendring rundt snøscooterbruken med at regelverk og regulering legger beslag på betydelig saksbehandlingsressurser i kommunen(e).

– Vi vil løse opp i dette restriktive punktet i regelverket, om en maksavstand mellom P–plass og hytta, før scooterbruk tillates, sier Størseth, gjenvalgt leder i Stjørdal Arbeiderlag. Størseth en leder som også gjerne vil ha rekreasjonsløyper for snøscooter i egen kommune, Stjørdal.