Alstad og Strandheim er begge faste representanter i hovedutvalget. De jobber aktivt for å finne løsninger som kommer Trøndelag sine ungdommer til gode.

I hovedutvalgets møte denne uka har flertallspartiene fremmet en rekke forslag knyttet til de sakene som ble behandlet. Blant annet så har utvalget vedtatt å bevilge 200.000 kroner til Ungt Entreprenørskap Trøndelag. Det dekker derfor opp for rådmannens foreslåtte kutt i støtte.

– Vi har lenge satset på entreprenørskap i skolen. Som en videreføring av dette synes vi det er viktig å prioritere midler til dette formålet, sier Gunnar Alstad.

Kristin Strandheim peker på at vedtaket kommer både Stjørdal og Malvik sine ungdommer til gode.

– Vi får opprettholdt den innovative satsingen vi har ved våre videregående skoler. Ungdommene får en mer yrkesrettet utdanning, og de får en mer innholdsrik skolehverdag, sier Strandheim.

Hovedutvalget for utdanning har også besøkt nye Heimdal VGS som snart er ferdig bygget.

– Det har vært en storstilt satsing på skolebygg i Sør- og Nord-Trøndelag. Med nye Heimdal VGS ser vi et bygg tilrettelagt for nye pedagogiske metoder. I Senterpartiet er vi ekstra glade for at det er brukt mye tre og valgt gode klimaløsninger i bygget, sier Gunnar Alstad.

Kristin Strandheim peker på at når Heimdal VGS snart er ferdigbygd, er dette på grunn av en målrettet satsing på skole fra både Arbeiderpartiet og samarbeidspartnerne.

– Vi skal også i Nye Trøndelag ha en stor satsing på både innhold i skolen og gode skolebygg. Ungdommen er fremtiden vår, og da synes vi det er helt riktig å prioritere denne gruppen i våre bevilgninger, sier Strandheim.