Monitorene sto i de to holdeplassene i Vikhammer sentrum, nedenfor Rema 1000 og Malvik videregående skole. I et brev til Malvik kommune skriver AtB at siden mai 2017 har  de måttet erstatte 3 knuste monitorer på de to holdeplassene på Vikhammer på grunn av gjentatte tilfelle av hærverk.

"Sakene er meldt til politiet. Basert på dette har AtB derfor vedtatt å fjerne monitorene frå disse to holdeplassane. AtB ønsker å kunne tilby et godt tilbud til de reisende, men er avhengig av at materiellet får stå i fred", skriver AtB.

Må stå i fred

Tor Albert Kverkild i Malvik kommune forteller til Bladet at monitorene kan komme tilbake.

- AtB er villig til å montere dem igjen, men da må vi ta kontakt med velforeningen og ta andre grep for at monitorene skal få stå i fred. AtB mener at det er for kostbart å reparere monitorer hele tiden, sier Kverkild.

Vil ha oppmerksomhet

Gro-Anita Mortensen, kommunikasjonsrådgiver i Malvik kommune liker ikke at busspassasjerene har mistet en tjeneste.

– Det er synd at så nyttige og viktig utstyr ikke får stå i fred. Det er uheldig for våre innbyggere som reiser kollektivt at de dermed har mistet dette tilbudet. Det er flott at saken nå blir løftet i media. Det håper vi skaper oppmerksomhet rundt problemet. Det utstyret som utplasseres til fellesskapet må også tas vare på. Nå har vi mistet en god tjeneste, sier Mortensen og legger til at de kommer til å ta kontakt med ATB for å få plass skjermene igjen.