Ungdommen som er i slutten av tenåra, må møte i tingretten 6. mars. Han må stå til rette for alvorlige anklager. Tiltalebeslutningen er utformet av statsadvokatene i Trøndelag.

Ungdommen er opprinnelig hjemmehørende på Innherred. I løpet av fjoråret var han anbrakt på to institusjoner for ungdom, en på Innherred og en institusjon i Stjørdal. Begge steder begikk han ifølge tiltalebeslutningen alvorlige lovbrudd.

Truet med kniv

Den første episoden skjedde ved en institusjon på Innherred i januar i fjor. Da skal ungdommen ha holdt en kniv mot to ansatte ved institusjonen og truet dem. I mars i fjor skal han ha slått en ansatt ved ungdomsinstitusjonen med knyttet neve i ansiktet og på kroppen med en askespade.

I mai truet ungdommen ifølge tiltalebeslutningen to ansatte med at han skulle drepe dem med kniv. Truslene ble fremsatt flere ganger.

Stakk med glasskår

I mai skal ungdommen også ha stukket en ansatt ved institusjonen i skuldra med et glasskår. Den ansatte måtte sy 8 sting etter skaden.

I juli i fjor ble ungdommen pågrepet i Stjørdal. Da politiet skulle transportere ham tilbake til institusjonen, slo han til en politibetjent over øyet og lugget ham.

Sparket etter politiet

Noen dager senere sparket han etter to politibetjenter i Stjørdal da politiet skulle sette ham inn i en cellebil. Denne episoden skjedde ved en barnevernsinstitusjon i Stjørdal.

I oktober i fjor ble samme ungdom pågrepet av politiet i Malvik. Under pågripelsen klorte ungdommen en politibetjent i panna og hodebunnen. Han slo også etter politimannen, men traff ikke.

Truet med å drepe

Under transporten tilbake til barnevernsinstitusjonen i Stjørdal kom ungdommen med flere trusler mot en politibetjent og familien hans.

Ungdommen truet med å drepe familiemedlemmene til politimannen en for en. Han truet også med å knivstikke og skyte politimannen om han fikk mulighet til det.

Ifølge tiltalebeslutningen uttalte ungdommen at han ønsket å drepe en politimann for å bli glad.

Ungdommen må møte i tingretten 6. mars for å svare for seg.