Skanska, Veidekke og Hent konkurrerer om oppdraget. Bjørn Bremseth, eiendomssjefen i Stjørdal kommune, forteller at disse tre entreprenørfirmaene nå skal konkurrere om bygging av helsehuset og de 72 boenhetene på Fossliåsen.

Sju var interessert

I alt var det sju landsdekkende firma som var interessert i det store byggeoppdraget Stjørdal kommune ønsker byggestart for fra årsskiftet 2019. Det handler om helsehuset i fem etasjer på hjørnetomta, Yrkesvegen/Husbyvegen, der eldre bygningsmasse fra tidlig 50- og 60-tallet skal rives. I samme anbud er også 72 nye kommunale boenheter på Fossliåsen. Her skal også gammel bygningsmasse rives.

I tillegg til de tre, som nå er prekvalifisert til første runde i kampen om byggeoppdraget, deltok også NCC Norge, Consto, Backe Trondheim og Ruta Entreprenør.

Allerede nå i månedsskiftet mars/april vet kommunen hvem av disse tre som kommer best ut. Videre går de inn i et samspill med kommunen for tilsist å finne ut om prisen entreprenøren skal ha for bygging av de 72 boenhetene og helsehuset, harmonerer med størrelsen på «pengesekken» Stjørdal kommune ser for seg for gjennomføringen.

Andre runde

Rådmannen har plukket ut tre av de sju store landsdekkende entreprenørfirmaene. Firmaene har en frist på noen få uker på å legge fram for eksempel timepriser på de svært mange faggrupper som involveres i et oppdrag av denne størrelsen.

– Den av de tre entreprenørene som kommer best ut av denne runden går kommunen sammen med videre, for mot slutten av året å ha et bilde av totalkostnad for bygging av helsehuset og de 72 boenhetene. Da først kan vi se kostnadene opp mot den økonomien vi må ha for å kunne finansiere dette store byggeprosjektet, sier Bremseth.

Utleie

– Hvordan skal det finansieres?

– Det handler om utleieareal i helsehuset, Husbankmidler, SIO–midlene og leieavtaler, da med leieinntekter av de 72 boenhetene, sier Bremseth.

Han nevner også at det før noen som helst byggestart, må foreligge et driftsbudsjett for dette store prosjektet. En kvart milliard for helsehuset, og en kostnad på 3,1 millioner for hver av de 72 boenhetene i Fosslia.

Det er kommunestyret om et års tid som avgjør om rådmannen får grønt lys for igangsetting av denne storsatsinga i omsorgssektoren i Stjørdal.