– Jeg tror at vi hadde fått til mer med et frittstående selskap som kunne jobbe konsentrert med spesielle ting, sier Øyvind Slungård, styreleder i Merut, Meråker Utvikling AS.

Han syns at Merut har fått gjort kjempemye ut av de ressursene som de har hatt til rådighet, ikke minst med å når utvikle Fagerlia, Grova og Teveldalen, og med arrangement.

Styret i Merut presenterte sitt forslag for rådmannen i november. Siden har Merut-styret ifølge Øyvind Slungård ikke hatt noen form for dialog med kommunen.

Tenke nytt

Varaordfører Torfinn Krogstad (A) var riktignok ikke med på behandlingen i formannskapet. Men han syns rådmannens forslag til framtidig organisering av næringsarbeidet er fornuftig.

– Koblingen til Stjørdal er viktig. Samtidig er den lokale tilknytningen nødvendig. Og jeg mener at vi nå må prøve noe nytt og knytte oss til mer kompetanse. En ny daglig leder i Merut vil heller ikke kunne være operativ fra dag én, sier Torfinn Krogstad.

Jobbe regionalt

Bjørn Nagel Høgmo er kjent for å ha sterke meninger om næringsarbeidet. Han er for tiden på vinterferie og har ikke sett rådmannens forslag.

– Men generelt syns jeg det er viktig for Meråker å knytte seg til Stjørdal Næringsforum raskest mulig. Det er viktig å jobbe regionalt, sier Bjørn Nagel Høgmo.

Totalvurdering

Meråker Tverrpolitiske Bygdeliste er normalt ikke veldig happy over at det kommunale byråkratiet eser ut. Men i dette tilfellet stemte Bygdelistas to i formannskapet, Kjersti Kjenes og Håvard Nicolausson, begge for forslaget fra rådmannen.

– For min del handler det om en totalvurdering. Merut ønsket seg en seksårig avtale med kommunen, men den må ifølge regelverket ut på anbud. Og da er det ikke gitt at Merut blir vinneren. Når vi i tillegg får hektet på et samarbeid med Stjørdal Næringsforum, og at det også blir penger til å kunne kjøpe nødvendige konsulenttjenester, syns jeg dette er en grei løsning, sier Håvard Nicolausson.

Kommunal stilling

Rådmannen har foreslått å organisere næringsarbeidet som en kommunal stilling underlagt sektor kommunal utvikling. Samtidig foreslår han å inngå en samarbeidsavtale med Stjørdal Næringsforum med det målet å etablere en lokal avdeling i Meråker av Stjørdal Næringsforum.

Saken blir avgjort i kommunestyret i neste uke.