Anna Elisabet Flåum fra Flora er storfornøyd med den «nye» Spar-butikken i Hegra der hun er på vei ut med full handlevogn.

– Den har blitt veldig fin etter at den er pusset opp. Særlig er jeg glad for at Eidum gårdsbakeri skal levere brød her. Slike brød finner du ikke i butikker ellers, sier Anna Elisabet Flåum.

«Organisert kaos»

Fredag formiddag var det tid å klippe snora og åpne dørene til «nye» Spar Hegra etter det butikksjef Gunnar Wergeland omtaler som «ti dager med organisert kaos».

– Handelen har gått som normalt hele tiden mens omgjøringen har pågått. Det har gått bra, takket være mye tålmodighet fra både kunder og ansatte, sier Gunnar Wergeland.

Større vareutvalg

Ifølge butikksjefen har endringen gitt en mer oversiktlig, renere og ryddigere butikk enn før. Også vareutvalget er større.

– Vi har fått en kosmetisk ny butikk i henhold til den nyeste Spar-profilen, sier Gunnar Wergeland.

Han sier også at Spar Hegra er en av de første til å gjennomføre den oppgraderingen som alle Spar-butikkene står foran.

Selveiere

Styret, med styreleder Knut Smågård i spissen, har ikke hatt noen betenkeligheter med å bruke 1,5 millioner kroner på å oppgradere butikken.

– Vi har ingen eier som skal ha utbytte. Dermed kan vi bruke penger på å investere for framtiden, slik vi har gjort nå, sier styrelederen for Hegra Varesenter SA, det lokale selskapet som eier Spar-butikken i Hegra.

Solid vekst

I fjor hadde Spar Hegra en omsetning på 49,1 millioner kroner. Målet i år er å komme over 50 millioner. Dette mener både butikksjef og styreleder er realistisk i en tid der butikken opplever stadig omsetningsvekst. I 2017 økte butikken omsetningen med 4,7 prosent, og året før var veksten på over 15 prosent.

Spar Hegra sysselsetter i dag 16 årsverk fordelt på 24 ansatte.