Bare SV stemte imot da spørsmålet ble diskutert i formannskapet i Stjørdal torsdag ettermiddag.

Dermed ser det ut til å være stort flertall for å endre de alkoholpolitiske retningslinjene når spørsmålet legges fram for kommunestyret neste uke.

Under diskusjonen i formannskapet torsdag, var det bare SV’s Anja Ristad som stilte seg skeptisk til mer liberale bestemmelser for skjenking av alkohol i Stjørdal.

- Jeg er skeptisk til å åpne for alkoholservering i kjøpesenter der det ferdes mange barn, sier Ristad.

Også Annette Jensen fra Kristelig Folkeparti gir til kjenne at hun helst skulle være alkoholskjenking foruten.

- Men i Krf bøyer vi oss for flertallet, sier Jensen.

Nye retningslinjer som åpner for at også spisesteder i kjøpesenter kan få servere alkohol, ble vedtatt med 10 mot 1 stemme.

Restaurant Sabrura i nye Torgkvartalet ønsket å få skjenkebevilling da spisestedet etablerte seg i den nye delen av Torgkvaralet i fjor høst. Den saken ble ikke behandlet i kommunen. Alkoholservering i kjøpesenter er i strid med de alkoholpolitiske retningslinjene som stjørdalspolitikerne har vedtatt.

Nå har flertallet av stjørdalspolitikerne en annen holdning. De vil tillate alkoholservering i kjøpesenter, men bare til spisesteder. Politikerne vil nemlig setet krav om at serveringsstedene ikke må ha hovedinntekten sin fra salg av alkohol. Dermed vil oppmykningen for eksempel ikke gjelde for tradisjonelle puber.