– Fantastisk å vinne en slik pris

Hell Robotics markerte seg i internasjonal konkurranse i Istanbul.

Her er deler av Hell Robotics under konkurransen i Istanbul. Også medlemmer fra et tyrkisk lag er med på bildet.  Foto: Privat

Nyheter

Hell Robotics består av totalt 12 ungdommer fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal og Thora Storm videregående skole i Trondheim. De har nettopp kommet hjem etter å ha deltatt i den internasjonale robotkonkurransen «FIRST Robotics Competition» i tyrkiske Istanbul.

Laget røk ut i semifinalen etter én seier og to tap mot laget som til slutt vant hele konkurransen. Det betyr at det ikke blir deltakelse i verdensfinalen i Detroit i USA i slutten av april.

LES OGSÅ: Skoleelever har brukt 1.800 timer av fritiden (Tilgjengelig for abonnenter)

– Alle er superfornøyde med innsatsen. Dette har vært noen utrolig flotte dager, sier teknisk ansvarlig Even Veie.

I konkurransen var Hell Robotics en del i en allianse på tre lag som kjempet mot en annen allianse. For å forklare det veldig enkelt gikk konkurransen ut på at roboten skulle frakte kuber på vekter, og det ble gitt poeng etter hva man oppnådde.

Som et solid plaster på såret på at de ikke kom seg til verdensfinalen, ble laget tildelt prisen «2018 Creativity Award Istanbul Regional».

«Denne roboten er veldig robust og enkel å vedlikeholde, men har utmerkede selvkjørende egenskaper som gjør at den kan løse de mest komplekse oppgaver», står det blant annet i juryens begrunnelse.

LES OGSÅ: Nå skal ungdommene bygge en heftig robot (Tilgjengelig for abonnenter)

– Det var fantastisk å vinne en slik pris. Hele opplevelsen i Istanbul var kjempeflott og mye bedre enn vi forventet oss. Energien var god, og det var interessant å konkurrere mot andre lag og se hvordan de hadde laget sine roboter, sier Veie.

I slutten av april skal laget holde et innlegg om neste generasjons ingeniører på et Trimble-brukermøte som samler mellom 300 og 400 deltakere. I juni skal de lære grunnskoleelever om robotbygging på Science Camp 2018 i Trondheim, og de skal også etablere en innovasjonslab der teknologi-interesserte ungdommer kan få utforske teknologi gjennom en praktisk tilnærming.