Det skulle gjerne ha vært hunden min jeg skulle skrive om. Det hadde vært langt hyggeligere.

Men nå går det over alle støvelskafter her til lands. Hva er det våre sentrale politikere driver med for tiden? Etter hva jeg vet så er ikke Norge et EU-medlem. Og det skyldes at det norske folk faktisk har sagt nei til dette hele to ganger. Men det streves stadig vekk med å lure oss inn bakvegen. Vi er riktig nok knyttet opp mot EU gjennom EØS (Europeisk økonomisk samarbeidsområde). Derimot er det helt uforståelig at våre politikere oppfører seg som om vi er fullverdige EU-medlemmer! Ja ikke nok med det, men det virker også som om Norge skal være best i «EU-klassen» og hopper når det ropes hopp! Og det innføres det ene horrible direktivet etter det andre, på tross av manglende medlemskap.

Akkurat nå risikerer vi å gi fra oss selvråderetten på flere områder. I disse dager er vi i ferd med miste all styring og kontroll med vår elektriske energi.

Hvor naive går det an å bli? Jeg tviler på at det norske folk egentlig forstår hva som foregår? Det er for sent å våkne opp når gedigne stømregninger begynner å flomme inn på kalde vintre her ved iskanten. Stømprisene skal harmoneres med resten av Europa heter det så fint, og de fleste vet jo hva det vil bety.

I tillegg har vi overlatt det meste av vindkraftutbyggingen til multinasjonale selskaper, som er i ferd med å rasere vår natur på verst tenkelige måte.

Også her skal vi «redde verden» koste hva det koste vil!

Og i Brussel sitter de to store, Tyskland og Frankrike, og dirigerer «hunden» her i nord med kommandoen «sitt - gi labb». Og vi hører underdannig og lydig etter så klart! Styrt av Tyskland har vi jo også vært tidligere, med særdeles dårlig resultat. Jeg trodde faktisk ikke at Norge var til salgs, men sannelig tok jeg grundig feil! Våre politikere er i ferd med å svikte det norske folk på verst tenkelige måte. Innbyggerne har tydeligvis ingen stemmerett, og mye av det som skjer er på grensen med grunnlovens bestemmelser.

Den norske presse, som egentlig skal være en vaktbikkje, har vært betenkelig taus om det som foregår for tiden - skjerpings!

Men dessverre - løpet er nok kjørt.

Trond Kvendbø Svingen