Jenssen spurtslo Magnus Stensås fra Tydal IL i den forkortede løypen på 24 kilometer.

– Det er lenge siden jeg har kjent meg så lett. Det var så lett, utbrøt 21-åringen etter målgang.

I rute foran NM

Egentlig skulle hommelvikingen vært tung og treg etter en tøff treningsperiode, men opplevelsen underveis gir han forhåpninger foran ettersesongens siste store mål.

– Dette forteller meg at jeg er i rute foran NM del 2 i Alta. Der har jeg alle muligheter, sier han.

Jenssen vil gjerne vise seg frem for landslagsledelsen foran uttakene til de ulike landslagslagene.

– Jeg vil ikke være negativ, men øvelsene i NM passer meg ikke helt. Har jeg en like god form som i dag, skal jeg gå en god 10 kilometer klassisk. 5-mila får gå som den går, sier han.

Vant spurtprisen

På grunn av vind og snøfokk valgte arrangørene å bruke alternativ løype under årets Storlirenn. Dermed ble det start og målgang i Grova, og distansen ble redusert til 24 kilometer.

Allerede på den første drikkeposten rykket Jenssen fra de andre, og fikk opparbeidet seg en luke. Even Northug hadde lyst på spurtprisen, men måtte gi tapt for Jenssen.

– Etterpå roet jeg litt ned, og valgte å lade opp til spurten bak ryggen på Stensås, sier Jenssen, som hadde null problemer med å ta hjem seieren med tiden 1.02.00.

Stav fjerde beste dame

Junioren Astrid Stav var fjerde beste dame i Storlirennet. Foto: Frank Skaufel

Astrid Stav har hatt en svært god sesong, og vant juniorklassen i suveren stil. Hun brukte 1.12.04 på de 24 kilometerne, og var fire minutter foran andre kvinne.

Tiden var så god at det ville holdt til fjerdeplass i seniorklassen, som Marte Skaanes vant.