Planleggingen av prosjektet på Lillemoen, øst for kommunesenteret er kommet godt i gang.

Ett eller to prosjekt

– I tilknytning til blokka med 24 boenheter planlegges det på samme området inntil 12 omsorgsleiligheter for mennesker med nedsatt funksjonsevne, samt her base for ansatte. Inntil nylig har vi sett dette som to adskilte byggeprosjekter, men etter en ny gjennomgang med involverte parter denne uke ser vi nå nærmere på muligheten for å gjennomføre denne utbygginga som ett og samme prosjekt. Like over påske vil vi her ha en avklaring.

Det er Stian Foldal, prosjektleder enhet eiendom i Stjørdal kommune som forteller dette.

Han sier de 24 utleieleilighetene samles i ei blokk på fire etasjer samt parkeringskjeller. Både utleieenhetene og omsorgsboligene, får adkomst fra Øyanvegen.

Enslige og familier

I blokka blir de 24 boenhetene i størrelse fra to til fireroms, enheter fra 40 til 100 kvadratmeter. Dette blir boliger for enslige og større familier.

Slik ser skissen ut for prosjektet på Lillemoen akkurat nå. Foto: Arkideco

– Her vurderer vi også gjennom Husbanken å få på plass en ordning eller modell med leie før eie. Det vil si at leietaker etter ei tid får mulighet for å kjøpe leiligheten, sier Foldal.

Bakgrunnen for igangsetting av dette leilighetsprosjektet, sier Foldal ligger i kommunens boligsosiale handlingsplan.

– Denne handlingsplanen er på en måte bestillinga vi får, planen viser behovet framover for leiligheter av denne typen, sier Foldal. Det er Anne-Lise Tiller Sætnan som er ansvarlig for denne handlingsplanen.

I prosjektgruppa er også arkitekt Hilde Davik i Arkideco, som har tegnet boligene.

Prislappen på første byggetrinn med 24 boenheter antydes å ligge rundt 90 millioner, men det vil kunne oppnås fordeler ved å slå sammen til ett felles byggeprosjekt.

Bemannet

Bygg nummer to på tomta på Lillemoen er ei blokk i to til tre etasjer med til sammen inntil 12 omsorgsleiligheter for mennesker med nedsatt funksjonsevne. I tilknytning til disse boenhetene skal det også være en ansattebase.

– I denne uke diskuterer vi gjennomføringa av denne utbygginga, og skal avklare endelig om det blir ett eller to byggetrinn. Denne avklaringa skal vi ha klar før påske, sier prosjektleder Stian Foldal.