Det går fram av et svar som seksjonssjef Tor-Erik Jule Lian i Statens vegvesen har sendt til lokalpolitiker og gangvegforkjemper Kåre Børseth i Stjørdal.

Børseth tok opp byggestart for gangvegen i et brev til vegvesenet tidligere i år. Børseth vill vite hvilke konkrete planer Statens vegvesen har for planlegging og bygging av gang- og sykkelvegen langs E14.

Reguleringsplan

I brevet til Børseth skriver vegvesenet at det nå er bestilt reguleringsplan for strekningen langs E14 mellom Stjørdal og Moanes i Hegra. Seksjonssjef Lian håper reguleringsarbeidet kan bli satt i gang i løpet av 2018.

Vegvesenet forklarer at de har satt av 100 millioner kroner til gang- og sykkelvegen i handlingsplanen for årene 2018-2023. Seksjonssjef Tor-Erik Jule Lian håper planlegger byggestart i 2023.

Færre avkjørsler

I bevet skriver vegvesenet at planarbeidet som nå settes i gang, skal avklare innholdet i gang- og sykkelvegprosjektet. Vegvesenet ønsker å bygge sammenhengende gangveg mellom Hegra og Stjørdal. Vegvesenet har også som ambisjon å vurdere muligheten for å redusere tallet på avkjørsler til E14 langs strekningen.

Vegvesenet ønsker også å øke trafikksikkerheten ved å etablere trygge krysninger for fotgjengere og syklister langs europavegen.

Tilfreds

Kåre Børseth sier han er tilfreds med svaret fra Statens vegvesen.

– Vegvesenet bekrefter nå byggestart i 2022 på en gang- og sykkelveg vi har ventet på i mange år, sier Børseth.

Han minner likevel om at svaret fra Vegvesenet ikke er hundre prosent forpliktende.

– Skal vi få gjennomført en sikrere europaveg mellom Hegra og sentrum i Stjørdal, tror jeg alle gode krefter i Stjørdal må stå sammen og presse på slik at byggingen av gang- og sykkelvegen faktisk kommer i gang slik vegvesenet nå skisserer, sier Børseth.