– Kjempebra. Vi er glade for alle nye medlemskap og har et mål om vekst, sier leder i Stjørdal Frp, Bjørn Ole Håve.

Lokallaget har ifølge medlemsansvarlig i Trøndelag Frp, Tommy Skatland, fått seks nye medlemmer i løpet av de siste 14 dagene.

91 nye medlemmer bare i Trøndelag

I hele fylket er det registrert så mange som 91 nye medlemmer, mens partiet på landsbasis kan skilte med 1.500 nye medlemskap den siste uka.

Veksten kommer i kjølvannet av bråket som tirsdag førte til at justisminister Sylvi Listhaug valgte å trekke seg.

Ikke overrasket

Bjørn Ole Håve er ikke overrasket og viser til mandagens Tv2-måling, der partiet fosser fram med en oppslutning på 20,6 prosent.

– Jeg tror mange synes Sylvi har blitt behandlet dårlig og at norsk politikk bør ligge på et høyere nivå. Samtidig har Frp gjort en god jobb. Vi har levert både på det ene og det andre området, sier han.

Ufortjent tyn

Han mener Sylvi Listhaug har fått ufortjent mye tyn i saken som holdt på å velte regjeringa.

– Det har vært en prosess med mye stygg og ufin retorikk. Det var Arbeiderpartiet som lagde en kjempesak av dette. Det hadde vært bedre om de brukte tida på å diskutere politikk, sier Håve.

– Burde ikke Listhaug sagt unnskyld umiddelbart da hun forsto at mange ble støtt av Facebook-meldinga?

– Begge sider kunne sikkert gjort ting annerledes, men jeg opplever at Arbeiderpartiet i mange sammenhenger drar fokus vekk fra sak og koker suppe på spiker, sier Bjørn Ole Håve.

Tre nye i Malvik

I Malvik er det registrert tre nye medlemmer i løpet av de to siste ukene. Gruppeleder for Malvik Frp, Lill Harriet Sandaune, forventer ytterligere vekst som følge av Listhaug-bråket.

– I Malvik har vi en jobb å gjøre når det gjelder nyrekruttering. Vi holder til i en forholdsvis stor kommune og potensialet for vekst er til stede. Vi vet at mange har satt pris på jobben Sylvi Listhaug har gjort som statsråd og jeg tror nok at mange melder seg inn i partiet for å markere at hun ikke står alene, sier Sandaune.

Savner fokus på sak

Sylvi Listhaug postet det omstridte Facebook-innlegget etter at Arbeiderpartiet, sammen med blant andre KrF og Venstre, stemte imot et forslag som åpner for å frata mistenkte fremmedkrigere statsborgerskap og pass uten domstolsbehandling.

(Saken fortsetter under bildet)

Lill Harriet Sandaune vedgår at hun aldri ville ha lagt ut et tilsvarende Facebook-innlegg. Foto: Trond Nøstberg

Sandaune sier hun synes det er synd at den politiske saken ikke fikk mer oppmerksomhet.

– Det er synd at saken det faktisk gjaldt ikke fikk mer fokus, sier Sandaune.

Ville aldri lagt ut noe slikt

Hun innrømmer imidlertid at hun selv aldri ville ha lagt ut noe lignende på sosiale medier.

– Gjort er gjort og innlegget ble beklaget, men jeg ville ikke ha postet det selv, sier Lill Harriet Sandaune.

Ingen nye i Meråker

Medlemsansvarlig Tommy Skatland sier hovedtyngden av nye medlemmer holder til i området rundt Trondheim. I Meråker er det så langt ikke kommet til flere.

Styremedlem Kjell Almåsbakk i Meråker Frp er ikke i tvil om at den øke oppslutninga og medlemsveksten har sammenheng med Listhaug-saken.

(Saken fortsetter under bildet)

Kjell Almåsbakk i Meråker Frp tror sympatien for Listhaug har gjort at mange har valgt å melde seg inn i partiet. Foto: Ivar Værnesbranden

– Det er sympatien for henne som har gjort utslag her. Men om det blir varig får tida vise. Listhaug prater fra levra og det er ingen tvil om hva hun står for. Det tror jeg folk har sansen for, sier Almåsbakk.