John Eivind Schefte og kona Brith er blant dem som bruker Monsberga aller mest. Som naboer til friområdet, og som sentrale personer i Monsbergas Venner, har de begge to et hjerte som banker for det populære friområdet.

- Et flott område, og så fin en plass - og så skjer dette. Tragisk! sier John Eivind Schefte.

Nabo

Brith og John Eivind Schefte er daglig i området for å følge med og se etter at alt er som det skal være. Så sent som dagen før brannen satt de to og hadde det hyggelig i gapahuken.

Lørdag formiddag sitter de på en av benkene som står i området og betrakter de svartbrente stokkene, alt som er igjen av gapahuken.

Påtent?

John Eivind Schefte vil ikke spekulere i brannårsaken.

- Men det er ikke mange dagene siden det var brann i en papircontainer i Fosslia. Området har også vært utsatt for hærverk og tagging, og det har vært tent bål foran gapahuken. Det er vanskelig å påstå at brannen er påsatt. Men noen må ha vært vært veldig uforsiktige, sier han.

Populært

Det er Stjørdal kommune som eier Monsberga, og som har det formelle ansvaret for det populære friluftsområdet som blir utrolig mye brukt av både barn og voksne. Men Monsbergas Venner, en forening med rundt 200 betalende medlemmer, tar seg i stor grad av driften og sørger for å holde området i orden.

- Det er ikke få arbeids- og dugnadstimer som foreningens medlemmer har lagt ned her, fastslår John Eivind Schefte.

Overtent

Brannvesenet i Stjørdal fikk melding om brannen klokken 02.40 natt til lørdag.

- Gapahuken var fullstendig overtent da vi kom dit, og alt er nå utbrent. Det må ha gått veldig fort, sier vakthavende brannsjef Ole Johan Kiplesund.

Gapahuken er ikke veldig gammel. Den er en gave fra Lions Club Stjørdal, og den ble satt opp i fjor vår.

Gapahuken var overtent da brannvesenet kom fram. Foto: Privat