Et enstemmig kommunestyre i Stjørdal vedtok torsdag kveld å kjøpe paviljongbygget ved Fagerhaug skole på Skatval.

Brakkeriggen skal brukes som midlertidige klasserom ved Kvislabakken skole. Planen er at de nye klasserommene skal være klare til skolestart i august.

LES OGSÅ: Sitter som sild i tønne

Private Fagerhaug Oppvekstsenter på Skatval er på flyttefot. Oppvekstsenteret flytter i løpet av året til nye lokaler ved Evja i sentrum av Stjørdal.

Derfor kjøper stjørdalspolitikerne nå paviljongbygget som står ved Fagerhaug Oppvekstsenter på Skatval.

Bygget er flyttbart, da det er sammensatt av 11 seksjoner.

LES OGSÅ: Utsetter tilbygg ved Kvislabakken skole

Paviljongen er fra 2012, og er brukt både som barnehage- og småskolelokaler. Størrelsen er 230 kvadratmeter og inneholder to relativt store klasserom, to elevtoaletter, personaltoalett med dusj, kjøkken, to kontorer, grupperom samt garderobe. Bygget er støydempet med teppefliser og akustikkplater.

Kvislabakken skole Foto: Jan Erik Sundøy

Kommunestyret vedtok å betale en million kroner for paviljongbygget.

LES OGSÅ: Vil ikke si at forholdene er uforsvarlige

I tillegg vil det koste kommunen 1,65 millioner kroner å flytte paviljongen og bygge den opp ved Kvislabakken. Denne prisen inkluderer også utstyr og inventar til de nye klasserommene.

LES OGSÅ: Måtte fjerne kateteret for å få plass til pultene

Totalprisen for Stjørdal kommune blir 2,165 millioner kroner. Stjørdalspolitikerne henter pengene fra de oppsparte fondsmidlene so m kommunen har lagt seg opp.

I kommunestyret torsdag kveld karakteriserte Arbeiderpartiets Erlend Størseth innkjøpet av paviljongbygget som en gladsak for folk på Kvislabakken.

Størseth karakteriserer brakkeløsningen som funksjonelll og god.

- Vi skal likevel ikke glemme at paviliongbygg er og blir midlertidig. Før eller senere må vi sette opp et full verdig nybygg ved skolen, sier Størseth.