– Vi gleder oss til å komme i gang, sier regissør Ragne Kartum (23) fra Hegra.

Kartum er elev ved filmlinjen på Høyskolen Kristiania Trondheim. Sammen med medelevene Ola Bjerken, Marius Fuglaas og Sondre Ødegård Snare var hun på besøk hos Malvik Senter og senterleder Tone Moum Drazkowski tirsdag formiddag. Der skal filmen «Frykten» spilles inn.

På utkikk etter skuespillere

– Vi fikk positiv respons fra Malvik Senter med en gang da vi henvendte oss. De har butikkene vi trenger til filmen vår, sier Kartum.

23-åringen beskriver eksamensprosjektet som en dramafilm med innslag av skrekk. Hovedrollen er Ole på 25 år. Han skal hente ei veske eller en bag som han glemte igjen i en butikk, men ender opp med å bli innelåst på senteret etter stengetid. Da blir han utsatt for sin største frykt.

– Og hva er hans største frykt?

– Det forblir en hemmelighet foreløpig, sier Ragne Kartum og smiler.

Saken fortsetter under bildet.

Ola Bjerken (t.v.), Sondre Ødegård Snare og Ragne Kartum gleder seg til å komme i gang med filminnspillingen. Foto: Privat

Hun og filmteamet er på utkikk etter skuespillere. De skal finne to personer som skal spille rollen som Ole på 25 år og en kvinnelig ansatt i en dyrebutikk som er 40 år eller eldre. I tillegg trengs en katt.

– Det blir totalt tre skuespillere i filmen, inkludert en vekter fra Malvik Senter som skal bidra, forteller Ragne Kartum.

Innspillingen av den 15 minutter lange filmen starter i slutten av neste uke. Filmingen skjer på kvelden og om natta. Kartum anslår at de behøver fire eller fem opptaksdager.

– Superstas

«Frykten» skal vises under arrangementet «Gullspiren» i Nova kino 14. juni, der fagskolestudentene ved Høyskolen Kristiania Trondheim skal vise seg fram.

Senterleder Tone Moum Drazkowski var aldri i tvil om å gi studentene tillatelse til å bruke Malvik Senter som lokasjon.

– Dette synes jeg er superstas, og jeg synes det er trivelig at de vil bruke Malvik i filmen sin, sier hun.