Mannen er straffet flere ganger for narkotikaforbrytelser. Nå må han i fengsel igjen.

Denne gangen ble straffen fengsel i to år. 42 dager i varetekt blir trukket fra når stjørdalingen skal sone straffen.

Litt strafferabatt

Dommen er noe mildere enn de påtalemyndigheten la ned påstand om under rettssaken. Tingretten peker på at mannen nå har tilstått og at noe av hasjen han ble tatt med, var av dårlig styrke og kvalitet.

Retten gjør også et poeng av at saken har hatt noe liggetid hos politiet. Men retten peker samtidig på at noe av denne tidsbruken skyldes at politiet i Stjørdal flere ganger måtte opprette nye saker mot mannen som også ble etterforsket.

Lang tid

Stjørdalsmannen som er midt i førtiåra, møtte i tingretten forleden. Han var tiltalt for flere narkolovbrudd. Det første fra høsten 2015. Da fant politiet litt over en kilo hasj og 283 gram amfetamin hjemme hos ham i Stjørdal.

I august 2016 ble samme mann tatt med 2 gram amfetamin da han kom med fly fra Tyrkia til Værnes. En måned etterpå fant politiet 362 gram hasj og 32 gram amfetamin under en husransakelse hjemme hos mannen i Stjørdal.

I april i fjor ble stjørdalingen tatt med til sammen 247 gram hasj, 31 gram amfetamin, 1,43 gram kokain og 0,63 gram MDMA. Politiet fant narkotika både hjemme hos mannen og i bilen til stjørdalingen.

Tilsto alt

Stjørdalingen vedkjente seg alt og erkjente straffskyld da tiltalen ble lest opp for ham i rettsmøtet.

Under straffeutmålingen peker tingretten på at stjørdalsmannen er domfelt flere ganger for narkotikaforbrytelser, noen av dem har vært grove. Retten peker på at selv om narkotikaen var tenkt til eget bruk, handler det om så betydelige mengder at spredningsfaren likevel er stor.

Over tid

Retten mener at stjørdalsmannens befatning med narkotika ikke er enkeltstående tilfeller. At forholdene synes å ha pågått over tid, er skjerpende.

– Siktede er straffet flere ganger for slik kriminalitet, og burde ha tatt lærdom, skriver tingretten i domspremissene.

«Selvmedisinering»

Retten vil ikke legge vekt på at stjørdalingen har hevdet at han bare bruker narkotika til «selvmedisinering».

– Han har hatt anledning og oppfordring til å søke hjelp for sine problemer, uten at han har gjort det, konkluderer retten og peker på tidligere domfellelser.

Retten peker på at befatning med så store mengder narkotika som stjørdalingen nå er dømt for, burde kvalifisere til fengsel rundt tre år.

Etter en samlet vurdering av både skjerpende og formildende omstendigheter konkluderte tingretten med at en straff på fengsel i to år var passende.