De har jobbet lenge med å finne en trafikkløsning som fungerer, ledelsen ved Hell Sagbruk & Høvleri. I dag foregår all lossing og lasting mer eller mindre på den kommunale vegen som fører til blant annet Hellstranda. Bedre ble ikke forholdene da adkomsten til den nye pendlerparkeringen på Hell Stasjon ble flyttet og lagt forbi bedriften.

Nå håper de at kommunen og lokalpolitikerne skjønner at dette er både trafikkfarlig og hemmende for den ønskede utviklingen ved bedriften.

– Vi har jobbet med denne saken i lang tid, ikke minst når Hell Stasjon ble oppgradert. Vi fikk ikke gjennom vårt syn den gang, og opplever nå at trafikken forbi vår bedrift er et problem, både med tanke på trafikksikkerhet og logistikk. Vi har nå fått økt trafikk i området vi foretar lassing, lossing og transport av blant annet takstoler, sier Stig B. Folde, da han torsdag hadde ordfører, rådmann, planleder og næringsforumet på besøk.

Får ikke gjort noe nå

Alle de inviterte partene er skjønt enig i at dagens løsning er dårlig, både for næringslivet i området, men også for pendlere og andre bruker området til blant annet rekreasjon.

– Vi har stor forståelse for at dette ikke er noen god løsning Hell Sagbruk & Høvleri. Men vi får ikke gjort noe endring av veg-adkomst i området før vi skal foreta en full rullering av arealplanen, og det arbeidet starter høsten 2019. Så vil det naturligvis ta litt tid før ting blir en realitet, men jeg føler at det er vilje politisk og i administrasjonen til å finne en bedre løsning enn det vi har i dag, sier ordfører Ivar Vigdenes, og får støtte av planleder Tommy Reinås.

– Kan dere ved Hellsaga leve med at det ennå går noen år før dere får det som dere ønsker det?

– Det må vi, for vi har da levd slik i mange år allerede. Men det som bekymrer oss nå er at situasjonen er blitt forverret etter at all pendlertrafikk til og fra Hell Stasjon er lagt rundt bedriften vår, sier eier Per Arnfinn Kvello.

Eier på begge sider av vegen

Hell Sagbruk & Høvleri har i dag arealer på begge sider av den kommunale vegen. Bedriften har store planer i forhold til investeringer og utvidelser, og disse må i alle hovedsak skje på den andre siden av vegen i forhold til dagens bygningsmasse.

– Endringene i byggevarebransjen skjer raskt og vi jobber med ulike prosjekter. Men i dag hemmes utviklingen av at vi har stor trafikken gjennom vår eiendom. Så det er ikke mulig å sette opp nye bygg før bilister, syklende og gående er flyttet til en ny vei mellom oss og jernbanesporet. Men vi tror på politikerne som sier at de vil jobbe med å finne nye løsninger så raskt det lar seg gjøre. Det er det viktigste signalet for oss nå, avslutter Stig B. Folde.