Hegra Sparebank vippser 5.000 kroner til Monsbergas Venner, og oppfordrer andre næringsdrivende til å bidra.

– Monsbergas Venner har lagt ned utallige dugnadstimer for at alle som ønsker det kan bruke Monsberga friluftsområde. Banken har bidratt til Monsbergas Venner ved å tildele gavemidler til dugnadsarbeidet i flere år. Vi synes det er forkastelig at noen velger å ødelegge det som er bygd opp på dugnad, og dermed også ødelegger for alle som bruker dette flotte friluftsområdet, sier banksjef Arne Martin Laukvik i Hegra Sparebank.

Banken velger å vippse 5.000 kroner i innsamlingsaksjonen som er satt i gang.

Venter på å komme i gang

– Vi håper gapahuken i Monsberga blir gjenoppbygd, og oppfordrer andre næringsdrivende og privatpersoner til å bidra, sier Laukvik.

Det var natt til 14. april at gapahuken brant ned til grunnen. Foreløpig har ikke politiet funnet ut hvem som står bak, men de har mistanke om at en ungdomsgjeng har en finger med i spillet.

Denne uka tok Martin Hallager Aaknes initiativ til en pengeinnsamling. Han satte i gang en Vipps-aksjon sammen med Trond Svarva, som han driver Eventgruppen AS og Martro AS sammen med. Aaknes forteller at han og familien ofte har benyttet seg av friluftsområdet i Monsberga.

– Vi er glade for at vi kan hjelpe til i det vi vil betegne som et veledig formål som vil gi så mye tilbake til lokalbefolkningen i Stjørdal. Vi krysser fingrene for at det kommer inn nok penger til å bygge en tilsvarende gapahuk, sier Martin Hallager Aaknes.

For et års tid siden ga Lions Club i Stjørdal gapahuken til Monsbergas Venner i gave. Lionsklubben har sagt seg villig til å legge ned de arbeidstimene som trengs for å sette opp et nytt byggverk i friluftsområdet.

– Jeg trodde virkelig ikke at de ville sette opp en ny gapahuk, men nå venter de bare på å komme i gang. Det er utrolig flott gjort, sier Ole Myrbekk, leder i Monsbegas Venner.

– Fantastisk

Han opplyser at innkjøp av materialer beløper seg på minst 40.000 kroner, og Myrbekk lovpriser initiativtaker Martin Hallager Aaknes, Hegra Sparebank og alle andre som gir et bidrag i Vipps-aksjonen.

– Helt fantastisk. Alle gaver hjelper, så vi er takknemlige for både små og store beløp, sier han.

Myrbekk håper politiet finner ut hvem de skyldige etter brannen er.

– Det er viktig at saken blir oppklart. Ikke for at de skal få så streng straff som mulig, men at de får den hjelpen de trenger for å komme på riktig vei, sier Ole Myrbekk.