Det sier daglig leder i Malvik-avdelingen av Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Kaare Hagerup.

Det er stort behov for nye næringsarealer i Malvik fra eiendomsutviklere og bedrifter som i dag holder til i Stjørdal og i Trondheim.

– Det er i dag mangel på næringsarealer i regionen. Næringslivet i Trondheim har bedt om 2.000 mål for næringsutbygging i Malvik kommune for å dekke det regionale behovet. Skal Malvik kunne dekke dette i tillegg til eget behov for næringsutvikling trengs det opp til 3.000 mål nytt areal. Det er ikke enkelt å få dette på plass, sier Hagerup.

LES OGSÅ: Provosert av uttalelser om at matjorda må bygges ned

– Sveberg handels og nærings-park har solgt halvparten av sitt tilgjengelige areal. Der er det åtte aktører, to fra Malvik, to fra Stjørdal og fire fra Trondheim som har kjøpt tomt. Næringslivet som skal flytte ut fra Trondheim etterspør areal langs E6, og da blir det interkommunale næringsarealet ved Lauvtjønna på Sveberg for lite og for langt unna hovedveien gjennom kommunen, mener Hagerup.

Kommer ikke i mål

Det er behov for større sammenhengende arealer for å dekke det behovet næringslivet har for etablering i Malvik. Noen planlagte mindre arealer, som blant annet i Muruvik havn, dekker langt fra det arealbehovet næringslivet etterspør.

– Skal det tas hensyn til krav om jordvern, friluftsinteresser, utbygging på myrområder, støy og støv når det legges ut nye næringsarealer kommer vi ikke i mål med nye næringsareal som kan dekke det regionale behovet langs aksen mellom Trondheim og Værnes, sier Hagerup.

Bør sikre masser

Malvik kommune bør også sørge for at steinmassene fra de nye tunnelløpene blir benyttet i kommunen, og ikke sendes ut til utbyggingsprosjekter i andre kommuner.

Nye Veier ønsker å bruke stein fra Væretunnelen som fyllmasse på den planlagte travbanen på Leistad. Dersom boligprosjektet i sjøen ved Smiskaret kan realiseres vil det også kunne ta unna stein fra tunnelene, det ville være en gavepakke for Malvik kommune, mener Kaare Hagerup, som er spent på den politiske behandlingen av innspillene om nye boligområder og næringsareal til revideringen av arealplanen i Malvik.