Stjørdalingen kommer trolig fra ulykken på Bankers i mars uten varige mén.

– Hadde jeg landet litt annerledes, kunne dette gått ordentlig galt, sier Martin Iversen til Bladet halvannen måned etter det dramatiske fallet på utestedet i sentrum.

Les også: Alvorlig skadet etter fallulykke

Rehabilitering

Natt til 11. mars i år falt han over rekkverket i lokalets 2. etasje og ned på gulvet foran baren. Iversen ble fraktet til St. Olavs Hospital med kraniebrudd og store hjerneblødninger. Nå får han behandling for hodeskadene ved Lian rehabilitering i Trondheim.

Saken fortsetter under bildet.

Martin Iversen satt på dette rekkverket da han falt bakover. Stjørdalingen falt nærmere fire meter og traff gulvet. Foto: Anders Fossum

Der har han hatt heldøgnsplass siden han ble utskrevet fra sykehuset ei uke etter ulykken. Småbarnsfaren har fremdeles noe nedsatt syn og hørsel etter ulykken, men håper og tror at han skal bli hundre prosent frisk igjen.

– Akkurat nå føler jeg meg som før. Det er hektiske dager med opptrening og behandling. Planen er å begynne å jobbe litt igjen i juni, sier Iversen på telefon til Bladet.

Helt svart

Han husker svært lite av det som skjedde på Bankers Bar & Grill den skjebnesvangre natta.

– Jeg husker at vi var på vorspiel hos en kamerat og at vi dro på Sportsbaren i sentrum. Deretter gikk vi til Bankers. Det siste jeg husker er at jeg sto nede i første etasje og snakket med en kompis, forteller Iversen.

Det var klokka 01.52 at ansatte ved utestedet varslet politiet om at en mann hadde falt nærmere fire meter ned på gulvet i underetasjen.

Helt svart

Etterforskningen konkluderer med at fallet var et uhell og at ingen kan klandres for det som skjedde. Ifølge vitner satt Iversen på rekkverket da han falt bakover og ned i første etasje.

– Det var min egen feil, det er det ingen tvil om. Jeg hadde drukket alkohol og var beruset. Kompiser har forklart at jeg satt på rekkverket tidligere på kvelden og at jeg holdt på å falle utfor en gang forut for hendelsen, forteller 23-åringen.

Ikke noe straffbart

Stjørdalingen ønsker ikke å legge skylda på noen andre, men er klar på at det bør gjøres sikkerhetstiltak på stedet.

– Det er det ingen tvil om. Ei uke etter at jeg falt ned har jeg blitt fortalt at en kar hoppet ned fra 2. etasje, sier Iversen.

Politiet i Værnesregionen har gjort seg ferdig med etterforskninga etter fallulykken og sendt saken videre til påtaleavgjørelse. Etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor sier alt tyder på at det ikke har skjedd noe straffbart. Han opplyser at politiet også har undersøkt om det aktuelle rekkverket tilfredsstiller gjeldende regelverk.

– Rekkverket er 90 centimeter høyt og godkjent etter forskriftene, sier Sparby.

Anbefaler tiltak

Politiet vil likevel anbefale utestedet å gjøre noen endringer.

– Vi kommer til å ta initiativ til en dialog med eierne og oppfordre til at det tas grep for å hindre at slike ting skjer igjen. Blant annet vet vi at det har falt glass fra andre etasje og ned i underetasjen. Et fangnett eller et annet rekkverk kan være en løsning, sier Sparby.

Morten Eidem Hernes fungerte som daglig leder ved Bankers Bar & Grill da ulykken skjedde. Hernes forteller at han har sagt opp jobben og henviser til eierne av utestedet.

Les også: Det var en veldig ubehagelig opplevelse for alle som var der

Kenneth Bratt og Trond Svarva eier 50 prosent hver av aksjene i selskapet. Til Bladet forteller Kenneth Bratt at det er gjort tiltak på utestedet etter fallulykken.

– Vi har økt vaktpatruljeringa med fokus på at folk ikke skal sitte eller lene seg mot rekkverket. I tillegg har vi endret på bordoppsettet, sier Kenneth Bratt.

Glad politiet følger opp

Han sier Bankers vil avvente den endelig konklusjonen fra politiet og at de vil etterkomme anbefalinga.

Kari Aune Iversen er mor til Martin Iversen. Hun er glad for at politiet følger opp saken.

– Jeg har kun sett bilder av rekkverket, og mener det bør være så høyt at det ikke er mulig sette seg på. På en plass som dette er folk beruset og det skal ikke være mulig å falle over på den måten, sier Iversen.

Var på hytta

Stjørdalskvinnen var på hytta i Tydal sammen med ektemannen Morten da telefonen ringte fra St. Olavs hospital søndag 11. mars.

– Vi ble oppringt klokka 03.50 og varslet om at Martin var utsatt for en fallulykke. Skadeomfanget var uvisst, men alvorlig, forteller Iversen og beskriver den påfølgende bilturen til Trondheim som usedvanlig lang.

Saken fortsetter under bildet.

Kari Aune Iversen mener det bør gjøres tiltak på Bankers så slike ulykker ikke skjer igjen. Foto: Anders Fossum

Hun møter Bladet i familiens enebolig på Øfsti i Stjørdal. Moren synes fremdeles det er tøft å snakke om ulykkesnatta og tar en kort pause før hun fortsetter:

– Beskjeden var at vi måtte ta det med ro og komme inn med en gang. Underveis ble vi kontaktet av ambulanselegen. Han hadde vært med og sett på CT-bildene og konkluderte med at Martin hadde vært kjempeheldig. Skadene var alvorlige, men han hadde berget nakken, sier Kari Aune Iversen.

Forvirret

23-åringen ble lagt i koma på vei inn til sykehuset, men prøvene søndag morgen var positive. Utpå kvelden bestemte legene seg for å vekke ham. Selv husker han lite, men moren minnes en forvirret og mørbanket sønn.

– Han visste ikke hva han hadde vært med på. Vi måtte fortelle ham hva som hadde skjedd, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

Martin måtte gjøre denne øvelsen mange ganger om dagen for å få opp blod og avfallsstoffer fra lungene. Foto: Privat

Den første uka var både Kari og faren Morten til stede på sykehuset sammen med Martin.

– De første dagene var tøffe, men han kom seg raskt og vi så bedring dag for dag. Om fire måneder skal han kontrolleres på nytt for hørselen. Det kan bli et inngrep og i verste fall mister han hørselen på det ene øret. Senskader som hodepine og slikt vet vi ennå ikke noe om. Men det er bagateller. Martin har vært kjempeheldig, sier Kari Aune Iversen.