Beklaget upassende tone overfor kvinnelig leder

Ivar Vigdenes bekrefter overfor VG at han beklaget upassende oppførsel overfor tidligere Natur og Ungdom-leder Silje Ask Lundberg i 2013.

Ivar Vigdenes har beklaget å ha hatt en upassende tone overfor en tidligere leder i Natur og UNgdom.  Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

Tidligere Sp-rådgiver Ivar Vigdenes bekrefter overfor VG at han beklaget upassende oppførsel overfor tidligere Natur og Ungdom-leder Silje Ask Lundberg i 2013.

Vigdenes var politisk rådgiver for Ola Borten Moe i den rødgrønne regjeringen da han sendte en melding til Lundberg.

Facebook

På sin Facebook-side skriver Silje Ask Lundberg at hun er ferdig med saken, at hun har fått en beklagelse fra den aktuelle politiske rådgiveren, men at hun velger å skrive sin kommentar fordi hun denne uka gjentatte ganger er blitt kontaktet av mediene om saken. Hun har ikke selv varslet mediene.

– Den gamle saken fra 2013 er jeg ferdig med. Vedkommende har beklaget, og vi har ikke noe uoppgjort mellom oss i dag. Jeg kommer derfor heller ikke til å kommentere denne saken ytterligere i mediene, skriver Lundberg.

Flørtete

Ifølge Lundberg hadde hun møtt Vigdenes ved flere møter og sammenkomster. Den daværende Natur og Ungdom-lederen skriver at hun oppfattet tonen som «i overkant uformell og flørtete».

– Da jeg fikk en melding etter en TV-opptreden med en kommentar om at jeg var «sexy på TV», diskuterte vi hendelsen, skriver hun på Facebook.

Tok kontakt

– Det stemmer at jeg hadde en tone overfor Silje som jeg, når jeg ble gjort bevisst på dette, ser at jeg ikke burde ha hatt. Jeg tok kontakt med en gang og beklaget, og vi har ikke noe uoppgjort i dag, skriver Ivar Vigdenes i en SMS til VG onsdag ettermiddag.


Det var NRK som først omtalte saken.


(©NTB)