Ung gutt fra Malvik omkom i motocrossulykke

En seks år gammel gutt mistet livet i Oppdal søndag.

En ung gutt fra Malvik omkom i sammenstøt med en motorsykkel på en motocrossbane nord for Oppdal sentrum søndag. Den omkomne var tilskuer til motorsykkeltrening på banen.   Foto: Katrine Silset Naas/ Opdalingen / NTB scanpix

Nyheter

Det bekrefter politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, Kåre Svepstad, overfor NRK.

Gutten var bosatt sammen med sin familie i Malvik. Han var tilskuer på motocrossbanen utenfor Oppdal da han ble truffet av en motorsykkel.

– En voksen person som deltok, mistet kontroll på sin motorsykkel og traff en ung person som ble skadd. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp på stedet. Alle nødetater kom til stedet, men dessverre sto ikke livet til å redde, sier politiets innsatsleder Geir Arne Sjøhagen til lokalavisa Opp.

Trening

Hendelsen skjedde under organisert trening på banen. Politiet i Trøndelag fikk melding om ulykka klokka 14.50 søndag.

Politiet kan foreløpig si lite om hendelsesforløpet.

– Foreløpig etterforskning viser at gutten sto nær banen, uten at jeg kan gå i detalj på hvor nært. Jeg ønsker heller ikke å gå i detalj når det gjelder selve sammenstøtet, men vi har en oppfatning av hvordan dette skjedde, sier Svepstad til NRK.

Politiet har avhørt flere vitner og er ennå ikke ferdige med dette arbeidet.

– Målet vårt er å finne ut hva som har skjedd og hvorfor, og om det har skjedd noe straffbart. Foreløpig foreligger ingen siktelse, sier Svepstad.

Motocrossføreren, en 44 år gammel mann, ble ikke alvorlig fysisk skadd.

– Men dette er så klart en stor påkjenning for ham, sier Svepstad.

Ifølge adressa.no trente motocross-kjørere fra hele Midt-Norge på Oppdal motocrossbane i helga. Blant annet til Midt-Norsk mesterskap som etter planen skal gå 2. til 3. juni i Oppdal.

Vurderer å avlyse

Avisen skriver at arrangøren nå vurderer å avlyse hele konkurransen etter ulykken som krevde et ungt menneskeliv søndag.

- Det er det menneskelige vi er opptatt av i denne situasjonen. Det sportslige kommer i annen rekke, sier Jørgen Bye, leder i Motorklubben Trondhjem, til Adresseavisen.

Kriseteam

Den omkomne gutten gikk på en barneskole i Malvik. Ordfører Ingrid Aune (Ap) sier til NRK at kommunen satte krisestab søndag kveld.

– Vi samlet alle ansatte fra skolen så fort vi kunne, slik at vi fikk planlagt dagen i dag. Kommunen gjør det vi kan for å ivareta alle elever og ansatte ved skolen i tiden som kommer, sier Aune.

Kommunelege, psykologer og helsesøstre bistår alle som trenger hjelp og støtte.

– Dette er en tragisk ulykke med veldig mange berørte. Jeg vil sende min varmeste medfølelse til dem alle, sier ordføreren.

Kommunalsjef i Malvik, Ester Sandtrø, sier kommunen følger faste rutiner ved skolen der gutten var elev.

- Vi har tett oppfølging av elever, foresatte og ansatte på skolen, sier Sandtrø til Bladet mandag kveld.