– Det er rett som det er at vi heller velger å gå ut på tur en helgekveld heller enn å sitte hjemme. Du kan på en måte si at vi har byttet ut vinglasset med trimpoeng. Selv om det kanskje ikke stemmer helt. en fin kombinasjon er også mulig, sier Lise Sneisen og Ragnhild Almlid.

16. mai var de to venninnene på tur ut for å sanke trimpoeng i Lånke-marka. Begge innflytta stjørdalinger for henholdsvis Hommelvik og Åsen.

– Før i tida hadde vi nok sikkert vært i et eller annet festlig lag denne dagen, men nå føler jeg at en tur i marka her mer å gi meg enn en fest, sier Almlid.

Begge damene understreker at den hyppige turgåingen for å samle trimpoeng den siste tiden absolutt ikke har noe med en 40-årskrise å gjøre.

– Vi trives bare godt med å gå på tur, også er det en helsemessig gevinst, som også er grei å ta med seg. Dessuten holder man seg yngre til sinns når man er ute på tur.

Mål

I tillegg til å samle trimpoeng har damene også satt seg et annet mål de har lyst til å gjennomføre i sommer.

– Vi har lyst til å gå «Six summit» i Meråker i sommer. Det er seks topper på over 1000 moh. på en dag.

Et område som er godt kjent for Sneisen fra tidligere turer.

– Jeg har vært på alle de 26 toppene over 1000 moh. i Meråker tidligere, men det var på en periode fordelt over tre år.

– Har dere noen mål i Explore Stjørdal?

– Å holde seg på topp-100-lista må være et mål. Ellers hadde det vært kjekt å få besøkt alle turmålene.

Saken fortsetter under bildet.

Lise Sneisen (t.v) og Ragnhild Almlid tar en pust i bakken utenfor Litj Lånkvollen. Foto: Bjørn Fuldseth

Nye plasser

Nettopp det å komme seg ut på de ulike postene var motivasjonen for Lise Sneisen til å laste ned turappen.

– Jeg ville ha nye plasser å gå på tur til og fikk tips fra ei venninne om å laste ned denne appen. Den 1. mai gikk jeg min første tur. Den gikk til Koksåsen. Siden da har jeg nesten gått hver dag. Mye fordi at det har vært mye fint turvær den siste tiden.

Helt siden oppveksten i Hommelvika har Sneisen vært mye på tur. Men etter en pause har appen bidratt til å få henne i gang igjen.

– Den har vært et spark i ræva for å komme i gang igjen. Jeg går også ofte sammen med noen når jeg er ute på tur. Det er flere venner som har appen og da er det alltid noen som vil være med. Og de dagene jeg ikke er så inspirert selv, hender jeg at jeg kommer meg ut likevel når jeg får spørsmål fra andre om å bli med.

Flere favoritter

Turen til Litj Lånkvollen og Svullu er favoritturen til Almlid så langt.

– Det er en fin tur, som man enten kan gå innom flere poster, eller dele opp og ta bare turen inn til Litj Lånkvollen. Det er en grei tur som man lett kan gjøre før eller etter jobb en dag. Dessuten er det veldig idyllisk og fint på Litj Lånkvollen.

Lise Sneisen har funnet favoritturen sin på Skatval så langt.

– Jeg liker meg veldig godt på Skårdshåmmåren. Da tar jeg gjerne en runde og får med flere poster fra Vikanlandet, sier Lise Sneisen.

Lise Sneisen ligger i skrivende stund på 43. plass med 1610 trimpoeng, mens Ragnhild Almlid akkurat ligger utenfor topp-100.