Nå er utbedringsarbeidene på brua over jernbanelinja ved Vold på Skatval straks ferdige.

Åpner begge kjørefelt

– Vi regner med å kunne åpne begge kjørefelt over brua for trafikk igjen på mandag morgen, sier Svein Harald Aasan i Statens vegvesen.

Han er byggeleder for utbedringsarbeidene på Voldsbrua. Aasan medgir at både utbedringsarbeid og trafikkavvikling har vært krevende de siste ukene.

– Det viste seg at et av fundamentene på brua hadde fått større skader enn vi først antok, sier Aasan.

De mer omfattende skadene kom for en dag da entreprenøren begynte å fjerne skadd betong i fundamentet. Derfor ble utbedringsarbeidene mer omfattende enn først beregnet.

Aasan forteller at skadene på betongen henger sammen med frostsprenging. Vann trenger inn i betongen og fryser til is og utvider seg. Det gjør at biter av betong sprenges bort av isen.

På Voldsbura viste skadene seg å være så omfattende at brua måtte understøttes.

Lange køer

– Vi beklager sterkt de ulempene dette har ført til for trafikken på E6. Men arbeidene er helt nødvendige, sier byggeleder Svein Harald Aasan.

LES OGSÅ: Stenger ett kjørefelt til midt i juni

Med ett åpent kjørefelt og lysregulering har det i perioder oppstått lange ventetider på begge sider av brua. Trafikken har også vært dirigert manuelt over brua i perioder.

De lange køene har ført til at folk har funnet omveier å kjøre. Svanhild Valstadsve som bor langs fylkesvegen mot Krøkesberget, han fortelle om en betydelig trafikkøkning langs vegen. Valstadsve er sterkt kritisk til måten Vegvesenet har håndtert trafikkdirigeringen på.

– Fylkesvegen er smal og har bare ett kjørefelt med holdeplasser. Men strekningen er ganske rett. Her har det vært kjørt med veldig stor fart til tider, sier Svanhild Valstadsve.

Hun peker på at fylkesvegen er skoleveg og mange barn ferdes langs vegen. Valstadsve mener vegvesenet burde vært forutseende nok til å opprette lavere fartsgrense langs fylkesvegen under anleggsperioden på E6.

Valstadsve mener Stjørdal kommune også burde vurdert skoleskyss for barna i perioden fylkesvegen blir brukt som omkjøringsveg for trafikken på E6.

Vil ha møte

Rune Larsen (H) som leder det kommunale trafikksikkerhetsutvalget i Stjørdal, tar nå initiativ til et evalueringsmøte mellom Statens vegvesen, Stjørdal kommune og politiet.

– Jeg ser at vi alle i fellesskap kunne vært mer forutseende hadde vi fått anledning til det, sier Larsen.

Han peker på at E6 og fylkesvegen begge er vegvesenets ansvar. Som leder av trafikksikkerhetsutvalget i Stjørdal har han fått flere henvendelser om trafikkforholdene de siste dagene

– Vi kunne ha satt inn kompenserende tiltak som midlertidig nedsatt hastighet og andre løsninger, hadde vi bare fått anledning til det, sier Larsen.

Det er bakgrunnen for at han nå tar initiativ til et felles evalueringsmøte i etterkant.

Også Kåre Børseth (Ap) som er medlem av fylkets trafikksikkerhetsutvalg, har fått henvendelser om trafikkforholdene på Skatval. Børseth har bedt om at forholdene blir tatt opp på det neste møtet i fylkets trafikksikkerhetsutvalg.