– Dette betyr at betyr at Friskgården utvider, og at det som allerede Værnesregionens ledende bedriftshelsetjeneste styrkes ytterligere, sier Bodil Myhr.

Myhr daglig leder

Hun går inn som deleier i Friskgården Værnesregionen AS, sammen med Lokale Glawa, Bewi og Selbu HMS.

Bodil Myhr blir samtidig ansatt som daglig leder i selskapet. Hun har siden 2002 drevet Friskgården Stjørdal med tjenester til både enkeltpersoner og virksomheter på oppdrag fra NAV, fastlegene og fra virksomhetene.

– Friskgården HMS Værnes blir et lokalt kompetansesenter for HMS og bedriftshelsetjeneste i Værnesregionen og omegn. For kundene vil det bety at de vil få tilgang på den solide erfaringen og tjenestene som både HMS-senteret Stjørdal og Friskgården har levert, sier Bodil Myhr.

10 ansatte

Friskgården Stjørdal og Friskgården HMS Værnes har i dag lokaler på Stjørdal og Skatval samt kontorer i Selbu, Meråker, Verdal, og Trondheim. Til sammen vil det være 10 ansatte i nye Friskgården HMS Værnes.

Samtaler med mål om en felles bedriftshelsetjeneste med HMS senteret Stjørdal og Friskgården har vært ført siden 2017, opplyser Friskgården i en pressemelding.

Fornøyd styre

Styret i HMS Senteret Stjørdal AS er meget tilfreds med å få eierne av Friskgården Stjørdal med på laget. De anser at Friskgården har en utfyllende kompetanse, som gjør at de samlet vil bli en slagkraftig enhet.

Målet med denne prosessen har fra HMS Senterets side har vært å bli bedre rustet til å tilfredsstille dagens og fremtidens krav i markedet.

Samtidig vil de videreføre sin strategi om fortsatt lokal representasjon.

Prosessen har også hatt som mål at vi skal sikre og utvikle den verdifulle kompetansen ansatte i bedriften besitter.

«Samlet vil dette gi oss kvalitet og styrke, som gjør oss i stand til å levere bedre tjenester til det beste for våre kunder.»

Det sier Eva Sollihaug, styreleder og Mikal Langseth, styremedlem og også representant for Selbu HMS.

Bredere tilbud av tjenester

Friskgården Stjørdal fortsetter som selvstendig selskap med leveranser og tjenesteutvikling rettet mot enkeltpersoner og sykemeldte gjennom Oppfølging og Arbeidsrettet rehabilitering.

– Vi ser fram til å fortsette å videreutvikle våre tjenester til det beste for både virksomhetene og deres ansatte. Dette skjer også i samarbeid med ulike forskningsmiljø, blant annet ved NTNU og BI Handelshøyskolens, sier Myhr.

Lokal leverandør

– Vi blir en solid og lokal leverandør som kjenner regionen og arbeidslivet godt, men som også kan levere tjenester nasjonalt, legger hun til.

I Trøndelag og på Helgeland finnes nå foruten Friskgården på Stjørdal også Friskgårder i Mo i Rana, Brønnøysund, Grong, Steinkjer og Trondheim, heter det i pressemeldingen.