Torsdag ble verdens aktivitetsdag markert på helsetunene i Malvik. På Vikhammer kom Jan Henrik Dahle, leder i eldrerådet, og informerte brukere og ansatte om aktiviteten i rådet.

Det var lagt opp til en variert dag for de 26 brukerne ved helsetunet. Etter en energisk oppvarming ledet av Merethe Winge ble det kjørt rundt med rullatorene, før turen gikk inn i helsetunet. Her var det lagt opp til en aktivitetsløype.

Etter oppvarmingen ble det kjørt rundt med rullatorene. F. v Kåre Breiseth, Astrid og Henrik Viken, Brit og Terje Stallvik, Aasa Malvik og pleier Mirarman Khavari. Foto: Richard Bakken

Trivsel

Sykepleier Kristina Raaen Mjøs organiserte dagen. |

– I dag har vi fått med storparten av beboerne i tillegg til en del fra Stasjonsvegen 16. Det er koselig at vi kan gjøre slike ting sammen.

– En slik dag har stor betydning for dem som bor her og de som jobber her. At vi kan finne på noe sammen med dem som bor her, er noe mange setter pris på og vi skal prøve å få til at dette skal bli en årlig aktivitet.

Varierte aktiviteter

–  Hva tenkte dere på når dere laget aktivitetene?

– Vi hadde ikke mulighet til å lage ei løype rundt helsetunet. Derfor har vi det meste inne, slik at alle som bor her kan gjøre noe på de fleste postene. Vi har litt smak og lukt. De kan kjenne på ting, kaste og se på ting. Det er ikke bare fysiske aktiviteter. Aktivitet er veldig mye forskjellig, sier Mjøs mens hun hjalp til med å servere nystekte vafler. For på takterrassen ble det servert mat og drikke til alle sammen.