– Fontenen vil bli montert så fort som mulig. Men vi må få bestilt nødvendig utstyr og foretatt nødvendige endringer før vi kan montere den og sette den i drift, sier sektorsjef Torhild Aarbergsbotten i Meråker kommune.

Formannskapet har nemlig lagt 150.000 kroner på bordet for å få satt fontene i drift igjen.

Gave

For 12 år siden ga Meraker Brug, Coop Meråker og NTE Meråker kommune en gave i form av en fontene som skulle pryde Meråker sentrum. Fontene sto i elva, like ovenfor brua, der den sprutet vann i været og bidro til et mer levende bygdesentrum.

Men de siste årene har den ikke vært å se. Flere har etterlyst fontenen og lurt på hvor den har blitt av.

Fart i saken

Etter at spørsmålet ble reist i formannskapet for kort tid siden, har det blitt fart i sakene. Det har til og med vært vurdert å kjøpe ny fontene, men prislappen på en halv million kroner blir litt i drøyeste laget. Derfor har formannskapet vedtatt å bruke inntil 150.000 kroner fra kraftfondet til å oppgradere den gamle fontenen.

Da har man litt å gå på. Prislappen på nytt utstyr og nødvendige ombygginger er nemlig anslått til rundt 135.000 kroner.

Ny strømforsyning

Skal fontenen settes i drift igjen, krever det blant annet ny motor med pumpe, og at det blir etablert nye trafoer for lys på fontenen. Den bør også få ny festeanordning som ikke samler opp drivved og annet rask som flyter i elva. Dessuten er det behov for ny elforsyning.

I forbindelse med ombyggingen ved Coop, ble nemlig trafokretsen bygd om fra 240 volt til 400 volt. Derfor må også fontenes bygges om med tanke på endret strømforsyning.

Sentrumsutvikling

Det fins dem som mener at Meråker sentrum ikke akkurat framstår spesielt innbydende overfor de mange som kjører forbi, og at det derfor er behov for å sette i verk tiltak for å gi bygda et triveligere og mer fristende ansikt utad.

Dette er også formannskapets medlemmer opptatt av. Etter forslag fra Håvard Nicolausson (Bygdelista) bestemte formannskapet nemlig å se på kostnadene med å få fontenen på plass som starten på arbeidet med å oppgradere Meråker sentrum.