I torsdagens kommunestyremøte ble det bestemt at Stjørdal kommune leverer inn en felles søknad om å få holde søndagsåpent i forbindelse med Landsskytterstevnet i august. Søknad gjelder for hele kommunen, men er kanskje mest aktuell i forbindelse med sentrum og de større handelssentraene i nærområdet.

– Det blir masse folk i sentrum søndag 5. august, med både flere arrangementer og konserter i sentrum. Så når kommunen nå har sendt en felles søknad for alle, så håper jeg at flest mulig slutter opp om å holde åpent denne dagen, sier Sonja Hagen, leder for fagråd handel i Stjørdal Næringsforum.

Viktig for neste søknad

Odd Petter Haugseth er opptatt av at Stjørdal viser seg fram fra sin aller beste side når skytterfolket kommer til Stjørdal og nabokommunene først i august. Tilgjengelighet, vareutvalg og service er noe av det som vil bli vektlagt i forbindelse med en senere tildeling av Landsskytterstevnet.

– Her er vi nødt til å gjøre ting riktig. Selvsagt er det ikke hensiktsmessig for alle typer næring å holde åpent på en slik dag. Men de som ligger på gateplan og har kassaapparat bør ha utbytte av å holde dørene åpne denne dagen. Her kan det være snakk om flere tusen gjester og mange stjørdalinger som vil bruke noen timer i sentrum denne dagen. Og for skytterfolket har det ikke så mye å si om det er lørdag, søndag eller mandag, sier Odd Petter Haugseth.

Åpen by

Ted Mathisen fra spisestedet Hos Oss, er veldig opptatt av at de tilreisende blir møtt av en by som er ren og som tilgjengelig. Når et av de største arrangementet i Norge kommer til Stjørdal, håper han flest mulig blir med på skytterfesten.

– Vi må skape liv og røre i sentrum. Folk må ikke ta turen hit for å komme til folketomme og stengte bygater og torg. Her har vi en gyllen mulighet til å vise at vi på Stjørdal åpner dørene når folk kommer på besøk, sier Ted Mathisen.

Det er allerede klart at Torgkvartalet har startet jobben med å få på plass søndagsåpent for hele senteret denne dagen. Det samme gjelder også Hell Kjøpesenter, som ligger enda nærmere begivenhetenes sentrum denne uka, nemlig Frigården.

Søknaden om søndagsåpent 5. august er ennå ikke godkjent av Fylkesmannen. Men Stjørdal kommune har vært i dialog med Fylkesmannen om dette i forkant av søknaden, og har svært god tro på at dette skal gå i orden.