Fikset rullestol-utfordring på noen timer

En lite lass med asfalt sikrer tilgangen til Kimen for de med rullestol.

Per Olav Tømmerås (t.v.) og Jon Fløan fra Stjørdal kommune var raskt på plass med asfalt for å gjøre området rundt Kimen mer tilgjengelig for rullestolbrukere.  Foto: Jon Håkon Slungård

Nyheter

Det gikk ikke mange timene etter at klagene på manglende tilgang for rullestolbrukere mellom parkeringsplassen til Torgkvartalet og Kimen til problemet var løst. Ketil Fiskvik i Stjørdal kommune og Geir Veie på Torgkvartalet brukte bare noen minutter torsdag morgen til å finne en løsning alle bør være fornøyd med.

- Vi frigir en parkeringsplass på vårt areal til å asfaltlegging slik at brukere av rullestol og rullatorer kommer seg opp på fortauet og rett inn på fotgjengerfeltet til Kimen. Så enkelt er det, sier Geir Veie, som er fornøyd med at Stjørdal kommune tenker likedan.

Ketil Fiskvik (t.v.) og Geir Veie brukte ikke lang tid på å bli enig om at de skulle anlegge en vei for rullestolbrukere på parkeringsplassen foran dem.  Foto: Jon Håkon Slungård

Geir som skal ha takk

Veg-ansvarlig i Stjørdal kommune, Ketil Fiskvik, sier at det er Veie som skal takkes.

- Her avgir Torgkvartalet en sentralt plassert p-plass, slik at vi får på plass den mest optimale løsningen for alle som parkerer på dette arealet og som skal over til Kimen. Så når Veie var med på vår tankegang, tar det oss en time så skal det meste være løst. Det er flott å samarbeide med næringsaktører som er løsningsorientert på den måten vi ser her.


Vanskelig å ta seg fram med rullestol

Rådet for funksjons-hemmede og handikapforbundet forlanger tiltak rundt Kimen.

(Tilgjengelig for abonnenter)

Veldig fornøyd

Leif Ekren, leder i rådet for funksjonshemmede i Stjørdal, er selvsagt godt fornøyd med at Stjørdal kommune tar tak i problematikken så raskt.

- Dette var kjapt levert. Det skal kommunen ha ros for. Så for vi håpe at de også kan komme med en god løsning i forhold til passeringen mellom parkeringsplassen og Torgkvartalet etter hvert, sier Ekren.