Når Meråker kommune skal spare, må politikerne også være villige til å være med på innsparingene, mener Anne Marken (Sp). I kommunestyret mandag kveld tok hun til orde for å redusere antall representanter i kommunestyret fra dagens 21 til 15. Hun åpner også for å organisere den politiske styringen av kommunen på nivåene under kommunestyret på andre måter enn tilfellet er i dag.

Over snittet

Ordfører Kari Anita Furunes (Sp) gjør det klart at Meråker har et forholdsvis stort kommunestyre sammenlignet med mange andre kommuner på samme størrelse. Kravet er at en kommune med inntil 5000 innbyggere skal ha et kommunestyre på minst 11 medlemmer. Med sine 21 ligger Meråker godt over dette kravet.

- Jeg trekker ingen konklusjon nå. Men jeg ber administrasjonen om å legge fram en sak til politisk behandling i løpet av høsten, sa ordføreren i kommunestyret.

Før nyttår

Ordføreren gjordet det også klart at hvis det nye kommunestyret skal endre antallet representanter enn i kommunestyret, må det vedtas før årets utgang. Derfor ønsket hun å få framlagt en sak om dette i løpet av høsten.

Tunnelsyn

Hun sa også at det er naturlig å se på organiseringen av sektorkomiteene, der det i dag er egne politiske komiteer som steller med hver sin sektor. Hun frykter at sektorpolitikerne bare er opptatt av sin egen sektor, og at de har problemer med å se helheten.

- Men dette er en sak som vi må arbeide med på litt lenger sikt, sa Kari Anita Furunes i kommunestyret.

Mer aktive

Anne Marken frykter ikke for demokratiet hvis færre enn i dag skal delta i den politiske styringen av kommunen.

- Tvertimot, jeg tror at vi med et mindre kommunestyre, får mer aktive politikere, sier Anne Marken.