Kundene strømmet til butikken torsdag på kaffe, kaker og tilbud.

Åpner opp mot nord

Husfliden fikk nå et bedre inngangsparti med glassfasade mot nord, i tillegg til inngangen fra Kjøpmannsgata.

Husfliden vært 20 år i Stjørdal. De har lenge lurt på hva de skal gjøre med bygget som de kjøpte i sentrum av Stjørdal. Flere planer har vært lansert, og noe av det butikken har vært opptatt av, har vært muligheten til utnytte beliggenheten mellom to handlegater enda bedre.

– Vi så at ettersom Torgkvartalet har eset ut, var det flere kunder som kommer fra den kanten enn fra Gågata. Når vi var så heldige å ha to innganger fra før, kunne vi gjøre litt mer utav den saken, sa styreleder Margrete Mære Husby, som klippet snor og holdt tale torsdag.

Ville gjøre noe

Husfliden har ventet, og venter fortsatt på den nye sentrumsplanen.

– Vi fant ut at nå kan vi ikke vente lenger. At vi måtte gjøre noe med eget bygg for å få skikkelige arbeidsforhold, og for at kundene skal trives her, sa Mæhre Husby. Husfliden har nå blant annet fått bedre adkomst for rullestol og barnevogner. De har flyttet produksjonslokaler opp i andre etasje, og installert varmepumpe.

Utbyggingen ble bestemt i fjor høst, og entreprenør Julseth og Rønsberg Bygg AS fra Selbu var ferdig til påske.

Bedre plass

Mæhre Husby håpet fornyelsen blir oppfattet som et positivt bidrag til Stjørdal, og et løft for Kjøpmannsgata.  Hun og de ansatte er i allefall fornøyd med fornyingen, som blant annet byr på bedre utstillingsmuligheter for et større sortiment med varer.

– Det ble veldig fint synes vi. Det viktigste var å få en bedre adkomst fra begge sider, sier daglig leder Oddbjørg Ree Ugland.