I utgangspunktet er han bilmekaniker. Nå sitter han som daglig leder for Møller Bil Stjørdal.

Det har gått en drøy måned siden Jarl Mortensen (53) overtok som daglig leder for Møller Bil Stjørdal etter Arne Helland. Hva kan han bidra med for å få den lokale bilforhandleren til fortatt å blomstre og selge biler?

– Det handler mest om «vi», ikke om meg, men om teamet som er her. Oppgaven min er å legge til rette for at hver enkelt av våre ansatte kan blomstre fullt ut, sier Jarl Mortensen.

20 år i Møller-systemet

53-åringen har fagbrev som bilmekaniker. Fra dette utgangspunktet har han tatt lederutdanning internt i konsernet.

– Mest har jeg lært gjennom forskjellige roller som jeg har hatt i Møller-systemet, sier mannen som i august har vært ansatt i Møller-konsernet i 20 år. Før den tid har han også vært innom andre bilmerker, som Opel og Mercedes.

Den lokale Møller-sjefen legger ikke skjul på at bilbransjen er i omstilling. El-bilen kommer for fullt, det samme er tilfelle med digitaliseringen. Mye er i endring, og det handler om å vise fleksibilitet og kunne omstille seg.

– Det er mange som selger bil. Hvordan vurderer du konkurransebildet i Stjørdal?

– Det er mange om beinet. Men jeg mener at det er god plass til oss alle, også her i Stjørdal. Vi tilhører et konsern der vi henter ut synergier, men der vi også er opptatt av lokal tilhørighet, slik at vi kan tilpasse oss kundene på best mulig måte, sier Mortensen.

Diesel og bensin

I en tid der «alle» skal kjøre elbil, mener Jarl Mortensen at det fortsatt er plass for tradisjonelt drevne biler.

– Sentrale Oslo-politikere mener at diesel og bensin er «fy». Men vi bor ikke i Oslo, og vi må kunne kjøre en bil som dekker den enkeltes behov. Ny teknologi gjør at diesel- og bensinbiler slipper ut mye mindre enn før. Det vil være plass for begge deler, både diesel-, bensin, og elbiler, ennå i mange år.