– Det er helt herlig! Jeg har vært urolig de siste dagene. Jeg ser at Hercules er blitt tynnere og er litt flokete i pelsen. Men nå ligger han og sover, sier Åshild Weigama.

Kjørte fra Træna

Gleden er stor hos henne og kjæresten Werner Larsen. De bor i Finnmark, og i sommer har de vært på bobilferie. Den 17. juni ankom de Storsand Gård Camping. Kort tid etterpå forsvant 16 år gamle Hercules.

– Den hoppa ut av bobilen. Katten var i nærheten, og den har aldri stukket av før. Men så fikk jeg en telefon og holdt ikke så godt øye med ham. Plutselig var den borte, sier Weigama.

Sammen med kjæresten har hun sett etter Hercules siden den forsvant. Men i forrige uke måtte Werner Larsen på spillejobb i Træna. Planen var da å kjøre tilbake til Finnmark etterpå.

– Vi hadde kommet i kontakt med flere personer som lovte de skulle lete mer etter katten. Datteren min bor i Trondheim, og vi hadde levert ut post med etterlysning i mange postkasser i Malvik. Men så  fikk vi høre at noen hadde sett ham, og da valgte vi å kjøre sørover til Malvik igjen, sier Åshild Weigama.

Hun opplyser at det er cirka 60 mil fra Træna til Malvik.

Fikk fersk fisk

Men Hercules viste seg ikke til syne igjen. Planen var at matmor og matfar skulle kjøre tilbake til Finnmark lørdag ettermiddag. Uten Hercules. Trodde de. Men klokka 08.30 lørdag morgen ringte telefonen til Åshild Weigama.

– Det var fra en kvinne som bor på Torp i Malvik. Hun følte seg sikker på at det var Hercules som lå og sov i hagen hennes, sier hun.

Weigama kontaktet en annen kvinne som driver med omplassering av katter på Flatåsen i Trondheim. Vedkommende tok med seg en kattefelle og kjørte til Torp.

– Det er en trefelle, og planen var å lokke Hercules med mat. Men han gikk ikke på den. Til slutt kom den gående mot henne, og hun tok den i fanget sitt. Fantastisk, sier Åshild Weigama.

Hun tar ikke hardt i når hun sier at gjensynsgleden var stor da de møtte kattefangeren med Hercules ved en bobilparkering i Trondheim lørdag ettermiddag.

– Dattera mi kom med mat, og Hercules fikk fersk fisk. Det er nesten så jeg ikke tror det er sant. Det har vært et gråtekor her i dag, sier Weigama og ler.

Feiring av bursdag

– Katten betyr mye for deg?

– Ja, det skal jeg love deg. Jeg har hatt den i 16 år, og den betyr enormt mye. Jeg prater mye med Hercules og skjemmer han bort.

Den 2. august fyller Hercules 17 år. Da blir det storfeiring.

– Vi må også feire at han har vært på en lang sommerferie i Malvik. Men jeg vet ikke om vi kommer tilbake neste sommer, sier Åshild Weigama.

Sammen med matfar og katten setter hun kursen nordover mot Finnmark lørdag kveld. Med Hercules trygt i bobilen.

– Vi vil takke alle som har hjulpet til med letingen. Det setter vi utrolig stor pris på.