Blomsterpryd har nettopp gjennomført sin første sommersesong, og det har gått meget bra. Nå er de i sluttfasen for sommersalget, og drivhusene er mer eller mindre tømt for blomstene som ble sådd i februar.

– Selvsagt var vi spent da vi åpnet dørene i slutten av april. Men sommeren har vært bra, o g vi fikk god starthjelp av en fin mai, sier Berit Tollefsen, som er eier av selskapet.

Siste mulighet lørdag

Nå er sesongen for salg av sommerblomster snart over, og lørdag er siste åpningsdag ved gartneriet.

– Vi selger nå både blomster , potter og mer til reduserte priser. Når vi stenger lørdag, starter jobben med rydding og vask til vi åpner igjen i desember. Da holder vi åpent for salg av advents- og juleblomster, sier Tone Julseth.

Og til våren åpner de for en ny sommersesong.

– Men er det noen som passerer garteriet etter lørdag og ser at vi er her, så er det bare å stikke innom. Vi vil fortsatt ta i mot bestillinger av oppsatser, buketter og håndtere andre forespørsler. Det gjør vi hele året, og vi har også et godt samarbeid med Berg Begravelsesbyrå, fortsetter Tollefsen, som også har hatt med seg Nina Einan, Guri Sveian, Hege Fossmo og en rekke vikarer til å drifte utsalg og gartneri i sommer.

Blide kunder

Både Julseth og Tollefsen innrømmer at kundene hos Blomsterpryd er godt opp i årene. Derfor ønsker de seg flere yngre kunder.

– Vi har blitt veldig godt mottatt, både av gamle kunder til Rigmor og nye kunder. Kundene våre er fra Selbu, Meråker, Trondheim og selvsagt Lånke og Stjørdal. Folk sa de savnet gartneriet og de har virkelig støtte oss, sier blosterdamene.

– Og så må du få med at vi er takknemlig for all hjelp vi har fått fra Vikans Gartneri .

Nå venter noen hektiske dager før den første sommeren for Blomsterpryd er over. For lørdag stenger de dørene for denne gang.