Bygger ny robot i sommervarmen

Deler av Hell Robotics skal forsvare Norges ære i Mexico City.

Denne gjengen ser fram til å dra til Mexico City med sin selvkomponerte robot. Fra venstre: Even Veie, Knut Steffenrem, Signe Kjøpsnes, Stian Nakken og Marius Rülcker Brekken.  Foto: privat

Nyheter

I vår imponerte gjengen i Hell Robotics mange da de deltok på en internasjonal konkurranse i Istanbul.

Laget røk ut i semifinalen, men vant samtidig prisen «2018 Creativity Award Istanbul Regional». Uansett så ble innsatsen lagt merke til. For allerede der fikk de forespørsel om å delta i en konkurranse i Mexico i høst.

- Vi fikk en henvendelse om å delta på en konkurranse som heter FIRST Global Challenge i Mexico City. Vi takket da nei på grunn av mangel på tid og ressurser. Så fikk senere en henvendelse direkte fra arrangøren om at de så gjerne ønsket oss med. De ville til og med sponse turen for oss. Bakgrunnen er at de ønsker å ha med lag fra flest mulig land verden over, sier Signe Kjøpsnes.

Travel sommer

Når de fem fra Hell Robotics som skal til Mexico 12. august, har de lagt bak seg en travel sommer. Nesten all fritid har gått med til byggingen av roboten etter at de bestemte seg for å takke ja til invitasjonen.

- Konkurransen er lagt opp slik at alle lagene får det samme utstyret som vi skal bygge robeten av. Nå fikk vi pakken fra arrangøren et par uker senere enn de andre lagene, så vi har ikke hatt god tid. Men vi kommer i mål, og skal stå godt rustet når konkurransene starter, fortsetter Kjøpsnes.

De fem som reiser til Mexico er foruten Signe, Knut Steffenrem, Marius Rülcker Brekken, Even Veie og Stian Nakken.

I tillegg har de med seg mentor Roar Brekken og Stig Andre Kjøpsnes på turen.

Energy Impact

Konkurransen i Mexico har fått navnet Energy Impact. Det betyr at skal løse en del oppgaver knyttet til energi på banen som brukes i Mexico.

- Det handler om å vinne kamper mot de andre lagene. Det innebærer blant annet om å få en vindmølle til å produsere strøm til vårt lag. I tillegg skal vi flytte rundt på drivstoffkuber. Men det er også mye annet som skjer under kampene, sier Signe Kjøpsnes.

- Har dere kuttet ut all sommerferie i år?

- Nei da, men det har gått mye tid til å bygge roboten. Nå er det sjelden vi er på plass samtidig alle fem. Men vi har fordelt oppgavene godt, og føler oss sikre på at vi skal ha alt klart før vi setter oss på flyet til Mexico, avslutter Signe Kjøpsnes.