Da Stjørdal kunstforening gikk ut og inviterte medlemmer i kunstforeninger som er medlemmer i Norske kunstforeninger i Trøndelag til å sende inn kunst for juryering, kom det inn hele 168 arbeider fra 60 personer.

En jury har nå plukket ut 23 kunstnere og deres kunst til utstillingen. Disse arbeidene kan du se i Galleri Kimen 11. til 26. august.

Høydepunkt

– Vi har aldri gjort dette før. Det er ny tenkning, men vi ville slå på stortromma i forbindelse med 30-årsjubileet. Utstillingen er høydepunktet i feiringen, sier leder Grethe Malum.

Hun forteller at kunstforeninga profesjonelle kunstnere til anonym juryering av de innsendte arbeidene, og foreta en utvelgelse.

«God kunst»

– Kriteriet de har arbeidet ut fra, er rett og slett hva som er «god kunst», sier Mahlum. Hun gleder seg til å vise fram hva fylkets kunstnere er gode for.

– Vi måtte gjøre en begrensning ut fra hvor mye det er plass til i galleriet. Ellers kunne vi sikkert stilt ut flere av arbeidene, legger Mahlum til.

Det skal bli en storstilt åpning på lørdag.

– Den håper vi folk får med seg, sier Sidsel Schønberg. Nåværende leder Grethe Mahlum er flankert av en av kunstforeningas nestorer, som har vært med i foreningen siden åttitallet.

– Ordføreren vil åpne utstillingen lørdag, og vi skal både ha litt servering og musikk, forteller Schønberg. Det vartes opp med musikk av Authumn Leaves, som har fulgt kunstforeninga oppigjennom årene.

Sosialt og interessant

Grethe Mahlum er opptatt av å få fram at det å være medlem, skal gi noe tilbake.

– Kunstforeningen er en fin arena kunstinteresserte i alle aldre, og vi ønsker flere yngre medlemmer. Det vi driver med er formidling av profesjonell kunst. Og vi planlegger flere sosiale og faglig interessante arrangementer for medlemmene framover. Kurs, foredrag, kunstfilmer, fellesturer med omvisning i kunstutstillinger, sier Grethe Mahlum.

KUNSTNERE INVITERT:

Ann Inger Fiskvik, Trondheim

Ann Iren Jamtøy, Stjørdal

Aud Lien, Stjørdal

Bente Riseth, Verdal

Billie Thackwell, Trondheim

Bjarne Stenberg, Trondheim

Dag Røttereng, Melhus

Daniel Romero, Trondheim

Elin Helene Granbo, Trondheim

Grete Hagen, Stjørdal

Halldis Sagmo, Stjørdal/Skorovatn

Inger Gorseth, Oppdal

Ingigerd Husbyn, (eks. Stjørdal) Levanger

Jane Wenstrand, Trondheim

John Slettahjell, Trondheim

Klara Dille Skistad, Trondheim

Line Valsjø, Trondheim

Mari Sørensen, Røros

Merete Lien, Tydal

Olaug Trøite, Oppdal

Trine Schønberg, (eks. Stjørdal) Oslo

Wenche Kvande, Trondheim

Øydis Børsting, Trondheim