Først ut til å prøve å treffe kurven var Ida Remme Giske. Åtteåringen prøvde frisbee for første gang, og etter noen av de 15 kastene økte treffsikkerheten betydelig.

– Det var artig og jeg traff på den lengste distansen. Dette skal jeg prøve siden, sa Ida og la til at hun bor ikke langt fra Frisbeebanen i Stjørdal.

Ivrig ordfører

Blant de skuelystne var ordfører Ivar Vigdenes som var nestemann til å kaste diskene. I forrige uke stilte han opp til ordførerduell under Landskytterstevnet, men treffsikkerheten derfra tok han ikke med seg til Torvet. Å treffe kurven fra de tre oppmålte distansene var ikke så enkelt.

– Det var mye vanskeligere enn jeg trodde. Det var mye enklere på Landskytterstevnet. Det lå mer for meg. Da kunne jeg ligge i ro og sikte med inn på 9-eren og trykke av, sa Vigdenes og bedyret at han ikke hadde tjuvtrent før konkurransen.

Fem år gamle Tamn Alsaeed fikk etter hvert opp treffprosenten.

Fra sidelinja ble det poengtert at han kastet bedre etter at han ble bedt om å se for seg at kurva var hans verste politiske motstander.

– Det er hemmelig hvem jeg tenkte på, sa en blidspent ordfører Ivar Vigdenes.

– Du har prøvd det før?

– Nei, det har jeg ikke gjort siden jeg var gutten. Da var det ikke noen sport, slik som nå, sa Vigdenes.

Hel dag med frisbee

Klubben hadde planlagt tre halvdager på Torvet, men kjørte heller en heldag på onsdag.

– Vinneren og den på andreplassen får et startsett som premie. De vil bli kontaktet etter konkurranse, Geir Olav Svee i Stjørdal Frisbeeklubb.