– Jeg har fokusert mye på humler i sommer. Det er jo sånn at det du holder på mye med blir du også glad i. Jeg har studert og filmet små snutter av humlenes liv ute i hagen, og laget en del bilder av mange ulike humler. Bildesnuttene vil surre og gå på en skjerm i Daba Art Café Øko, sier Maria Heimsnes. Arrangementet er lørdag 18. august.

Humlebilder

Det blir en utstilling av humlebilder og en liten worshop. Alle får laget sitt eget humletrykk, altså et bilde. Maria Heimsnes forteller om teknikken og om merking av grafisk kunst.

Videre kan folk glede seg til et lite foredrag med Tor Bollingmo fra Humleskolen. Han har med et levende humlebol, og vil forteller litt om humlas liv. «Hvordan er det egentlig å være humle», heter foredraget.

Musikk

Programmet toppes med et musikalsk innslag av Maria Heimsnes og Håvard Flatmo, en liten duett. Med andre ord et ganske rikholdig program. Velga Bakkemyr på Daba byr på økologiske vafler fra «Gullmunn». Deom vant pris for sitt økologiske vaffelmel under Matdager i Trondheim.

Kunst og kultur

Maria Heimsnes forteller at hun har snekret sammen denne pakken for å introdusere seg selv som «Kunst&Kulturagenten».

Ideen er å tilby blant annet kurs og pakker. Heimsnes ivrer for mer kunst og kultur i skole og barnehage. Hun holder på å utvikle et konsept som hun kaller «Verksted for alle», og det er mer som ligger i løypa.