- Jeg har ikke skutt siden 2000, og det var deilig å skyte igjen, forteller Sissel Pedersen, som vant NM-gull som junior.

Hun flyttet til Stjørdal i 1999, men la etter hvert bort våpenet. Da Stjørdal Pistolklubb lørdag arrangerte åpen dag i lokalene på Skatval, var det ingen tvil om at hun og barna skulle i ilden. Det ga mersmak.

- Vi kommer helt sikkert tilbake igjen, sier hun.

Vanskelig å treffe

Sønnen Haakon Andersen hadde aldri tidligere forsøkt å skyte med pistol. Det er ingen enkel øvelse for uvante hender, og ekstra vanskelig ble det ettersom pistolens sikte var innstilt på eieren av våpenet.

- Jeg har prøvd å skyte med luftgevær en gang tidligere. Det var under Landsskytterstevnet, forteller han.

Haakon gjorde sitt beste, men lyktes ikke helt.

- Jeg er litt skuffet over å bomme, men det var moro å prøve, sier han, mens lillesøster Malin klistret svart tape på blinkene.

- Jeg skal kanskje begynne å skyte når jeg blir eldre, sier femåringen.

Også storebror Haakon medgir at Pistolskyting er noe han kan tenke seg å trene mer på.

- Jeg har lyst til å prøve flere ganger. Kanskje kan jeg begynne å trene pistolskyting senere, sier unggutten, som går i fjerde klasse ved Fosslia skole.

Sterk medlemsvekst

Stjørdal Pistolklubb er i vekst, men ønsker flere nye medlemmer.

- Vi arrangerte åpen dag for første gang i fjor. Da fikk vi 20 nye medlemmer. Hittil i år har det kommet til ytterligere 35 medlemmer. Etter i dag håper vi på enda flere, sier Finn Jarle Sørli, leder i Stjørdal Pistolklubb, som i dag teller 160 medlemmer.

Den viktigste aktiviteten under den åpne dagen, var skyting for alle som ønsket å prøve. I tillegg ga klubben informasjon om aktivitetene og klubben, samtidig som de besøkende kunne betrakte et tyvetalls utstilte pistoler.

- Noen av de utstilte pistolene er antikviteter. I fjor møtte oppunder hundre mennesker, og vi håper på det samme i dag, sier Sørli, en times tid etter åpningen.

Med god hjelp av instruktør Ivar André Ødegård (bak) debuterte Haakon Andersen som pistolskytter. Foto: Frank Skaufel