Ivar Vigdenes har han bestemt seg: Han stiller som ordførerkandidat i Stjørdal igjen.

– Den beste

Torsdag kveld nominerte Senterpartiet i Stjørdal Vigdenes på topp på lista til kommunevalget neste år.

– Ivar Vigdenes er den beste kandidaten vi kan få, sier Ruth-Elin Øfsti.

Hun leder nominasjonskomiteen for Senterpartiet i Stjørdal. Nå er det avklart at Ivar Vigdenes blir Senterpartiets ordførerkandidat. Den øvrige lista er ikke klar ennå.

– Vi har gått ut og spurt dagens kommunestyrerepresentanter om de kan tenke seg å være med videre på lista. Vi har fått klart svar fra noen. Andre ønsker litt mer tid, sier Øfsti.

Noen gir seg

Det som allerede er klart, er at gruppeleder Erik Bjørgum ikke ønsker å ta gjenvalg. Det gjør heller ikke Odd Einar Friheim, Oddvar Vigdenes eller Ane Geving.

Senterpartiet har 11 representanter i kommunestyret og er Stjørdals nest største parti.

Foran valget neste år har Senterpartiet har hatt ordførervervet i Stjørdal sammenhengende i 20 år. Ivar Vigdenes tok over i 2013 da daværende

ordfører Johan Arnt Elverum ga seg. Med Vigdenes på topp gjorde Senterpartiet et brakvalg i Stjørdal for tre år siden.

Krevende

Nå bretter Ivar Vigdenes opp ermene og satser på fire nye år som ordfører i Stjørdal. Overfor Bladet medgir Ivar Vigdenes at han sier ja til topplassen på lista etter grundige overveielser.

– Å være ordfører i Stjørdal, er krevende men likevel verdens mest spennende jobb, sier han.

Likevel er 34-åringen klar over at han etter hvert vil gi seg med politikken og starte en vanlig sivil karriere. Det var han i gang med, da daværende ordfører Johan Arnt Elverum ringte og ba ham komme tilbake til Stjørdal i 2013 og bli en av Norges aller yngste ordførere.

Vigdenes var da politisk rådgiver for olje- og energiminister Ola Borten Moe, og hadde nylig sagt ja til jobb som rådgiver i organisasjonen Norsk Gass.

– Jeg var på veg til å flytte til Stavanger da Johan Arnt ringte, sier Ivar Vigdenes.

Nå er stjørdalsordføreren etablert på Stokmoen i sentrum av Stjørdal med kona Nina og datteren Sigrid Nikoline.

Samarbeidspartier

– Du vil være avhengig av støtte fra flere andre partier i kommunestyret for å bli valgt til ordfører igjen?

Vigdenes er fullt klar over at det slett ikke er noen selvfølge å få ordførervervet i Stjørdal.

– Vil folk i Stjørdal ha meg, må de stemme Senterpartiet eller på partier som har sagt de vil støtte meg, sier han.

Han styrer Stjørdal med støtte fra fem politiske partiet på borgerlig side i kommunestyret. Partiene har styrt sammen i nesten alle årene siden 1999. For to år siden sa partiet Venstre takk for seg. Da tok Vigdenes Miljøpartiet de Grønne inn i den politiske varmen i Stjørdal, og flertallet i kommunestyret ble dermed sikret.

Senterpartiets ordførerkandidat tar ingenting for gitt. Han gir likevel tydelig til kjenne at han ønsker å føre det politiske samarbeidet med de borgerlige partiene i Stjørdal videre.

Unngå eiendomsskatt

– Vi har fått til veldig mye. Det er ingen grunn til å slutte nå, sier stjørdalsordføreren.

Han mener en av de viktigste oppgavene i perioden som kommer, blir å holde orden i og styring med kommuneøkonomien slik at Stjørdal slipper å innføre eiendomsskatt.

– Skal vi greie det, krever det at vi følger opp hver eneste dag. Det i seg selv er en krevende jobb, sier Vigdenes.

Han mener god økonomistyring er en forutsetning for å kunne utvikle videre politikken med å ta hele kommunen i bruk. Derfor er det blant annet veldig viktig å beholde grendeskolene.

Godt utgangspunkt

– Så blir det en viktig oppgave å videreutvikle utviklingen i sentrum av Stjørdal slik at bedrifter og handelsnæring kan blomstre, sier Vigdenes.

Han peker på at selv om jobben er krevende, har Stjørdal veldig gode utgangspunkt sammenlignet med veldig mange kommuner i Trøndelag og landet for øvrig der ordførerne hele tida vrir hodet for å forsøke å stoppe nedgangen i folketall.

– I Stjørdal har vi stor vekst. Det bidrar til å gjøre jobben som ordfører mye lettere, sier Vigdenes.