Har gledet seg i et helt år til å stå på scenen med «Bettan»

– Dette blir en stor opplevelse for meg, sier Sofie Venæs.

Sofie Venæs fra Hegra gleder seg til å synge med Elisabeth Andreasson under nyttårskonserten til Halsen Musikkforening.   Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

Sofie Venæs (22) var hjemme på juleferie, og sier hun gleder seg til å komme tilbake for å synge på nyttårskonserten i slutten av januar.

Til vanlig bor hun i hovedstaden hvor hun er tredjeårs student ved Musikkteaterehøyskolen i Oslo. Det vil si hun snart er ferdig med sin bachelorgrad i musikkteater, og er utøvende musikalartist.

Hegra skolekorps

Venæs skal synge med Elisabeth «Bettan» Andreasson på Halsen Musikkforenings store og tradisjonsrike nyttårskonsert på Scandic Hell på Sandfærhus nå i januar. Det er snart ett år siden hun ble valgt ut, og sier hun har gledet seg hele tiden.

Oppveksten i hjemmet i Hegra var full av sang, musikk, takt og tone.

– Første musikalen jeg så var Cats. Den hadde de tatt opp hjemme. Jeg søkte for å lære meg dansene og sangen. Jeg hørte tidlig på forskjellig musikk, og elsket bare å stå og synge. Likevel var det Hegra skolekorps pappa ville ha meg inn i. Her ble det først drill, så klarinetten som ble instrumentet mitt, sier hun til Bladet.

Selv om hun med sin musikalitet mestret klarinetten, var lysten tidlig til stede for å bruke stemmen.

– Jeg likte å være i korpset, men var samtidig glad i sangen. Foran juleavslutninga til barneskolen i 7. klasse, fikk to venninner og jeg lov til å synge på julekonserten. Jeg hadde aldri tidligere sunget foran så mange mennesker.

– Da brøt dere lydmuren?

– Tja, tror det gikk ganske greit.

Perfeksjonist

Det gjorde det også. Et av resultatene var at korpsets leder, Tor Gisetstad, nevnte til Sofies pappa at han burde sørge for at Sofie startet med sangtimer.

– Det tok ikke lang tid før jeg var elev ved kulturskolen i Hegra.

Snart står nyttårskonserten på programmet.

– Det er veldig artig å bli spurt. Jeg er perfeksjonist, men i en sammenheng som dette, hører jeg fra andre at jeg må tåle å gjøre feil. Uansett, dette blir en stor opplevelse for meg, sier Sofie Venæs.