Inviterer til E6-møte med spanjolene

Lokale bedrifter får sjansen til å møte det spanske konsernet som har fått veikontrakten på utbyggingen av E6 mellom Ranheim og Værnes.

Kaare Hagerup, leder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen.   Foto: Richard Bakken

Nyheter

- Vi la ut billettene nettopp, og nå er det allerede røket ut 80 plasser på noen dager. Det er historisk bra opplslutning, og vi forventer over 100, sier leder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen, avdeling Malvik, Kaare Hagerup.

Unik mulighet


Kontrakten som Nye Veier har signert med det spanske konsernet er verdt rundt 4 milliarder kroner. Da er det interessant for lokale bedrifter å sikre seg et samarbeid med spanjolene.

- Dette er en unik mulighet som lokale bedrifter har til å møte hovedentreprenøren. Det er en mulighet for å etablere kontakt og eventuelt bli med på leveransene som er enorme, sier Hagerup.

Blir fullt


Han sier at mange har meldt på fire-fem personer fra samme bedrift.

- Da blir det fort fullt. Vi spekulerer allerede på om det blir nok med 120 plasser, sier Hagerup om møtet som skal finne sted 6. februar på Nord Universitet i Stjørdal.

Møtet er et samarbeid mellom næringsforeningen i Trondheim,  Stjørdal næringsforum og Nye Veier.

- Det er utbyggingssjef Jørund Gullikstad og prosjektleder Grim Rønsberg i Nye Veier som står for presentasjon av E6 Ranheim – Værnes» og som står for introduksjon av valgt entreprenør Acciona Construction S.A. Acciona Construction S.A ved prosjektleder Jacobo Arnanz og innkjøpssjef Antonio Munoz presenterer konsernet og vil redegjøre for behov og muligheter i forbindelse med E6-utbyggingen, sier Hagerup.

Kommet for å bli


- Acciona Construction er et stort konsern som nå sier at de kommer for å bli. De ønsker å ha fokus på hvordan de går fram for å etablere et godt fundament i Norge, sier Hagerup.

Prosjektet omfatter bygging av 23 kilometer firefelts motorvei langs dagens E6-trasé, og det skal i tillegg bygges tre tunneler parallelt med de tre som allerede er der, pluss en ny tunnel forbi Hommelvik. Planlagt byggestart er i midten av 2019, med et mål om fullføre prosjektet i 2024 eller 2025.