DNT-hyttene er klare til å ta imot påskegjester

Til tross for sen påske er det fine forhold på fjellet.

April er en fin tid i fjellet. I år har nesten 6 av 10 nordmenn planer om å dra på fjelltur i løpet av året.   Foto: Mari Stephansen

Nyheter

- Det ligger til rette for en drømmepåske i fjellet, med aprilsol og flotte skiforhold de fleste steder. Frivillige og ansatte i DNT har jobbet på spreng de siste ukene for at du skal kunne få den perfekte påskeferien med ski på beina og appelsinpause i solveggen, sier generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang i en pressemelding. 

Spesielt flott

For selv om påsken er sen, er april en spesielt flott tid i fjellet, med lyse dager og ordentlig varme fra sola. Nord-Trøndelag Turistforening forteller om forhold som byr på påskestemning:

-  Det meldes om godt skiføre og tjukke iser i fjellområdene fra Skorovasfjella og Lierne, og videre sørover til Skjækerfjella. Elva Skjækra er åpen, men utover det har vi ikke fått rapportert inn åpne elver i fjellet. Det er også veldig gode snøforhold i Meråkerfjella, Sylan og Skarvan og Roltdalen. Snømengden varierer, men med værmeldingen fremover lover det bra for riktig godt påskeføre- sier daglig leder i NTT Nina Pettersen. 

NTT har 14 hytter og 11 av disse er selvbetjente. De er godt utstyrte og rikelig med proviant og ved er fraktet innover. Noen av våre hytter ligger i nærheten av oppkjørte skiløyper og med store grillpanner utendørs.


Drømmevær de neste dagene – men varer det til over påske?

Værprognosene de neste dagene er særdeles lystige.

 

Hytterekord

Friluftsliv er i vinden som aldri før. Ifølge en helt fersk undersøkelse gjennomført av Opinion for DNT har nesten 6 av 10 nordmenn planer om å dra på fjelltur i år. DNT-hyttene opplevde en oppgang i antall påskeovernattinger på seks prosent i fjor.  Men det er fortsatt plass til etternølerne på de fleste hyttene.

 - Noen hytter har mer trøkk enn andre i påsken. Vi har hytter for de som vil ha sosialt fellesskap og for de som søker ro og fred. Våre betjente hytter sørger for god oppvartning med lokal mat og hyggelig stemning, mens du på de ubetjente hyttene er din egne herre. Å feire påske på en DNT hytte er en opplevelse jeg unner alle, sier Klarp Solvang.

Visste du at:  

·     DNT har 550 hytter

·     41 prosent av påsketurene til nordmenn er hytteturer

·     Utenlandske fjellturister går gjerne i fjellet før påske, men i påskeuka er det nordmenn som går fra hytte til hytte.

·     De siste årene er det blitt flere barnefamilier på høyfjellet. De bor gjerne fast på en hytte og går dagsturer derfra.

·     Start turen i nord og gå mot sør! Da går man med sola i ansiktet hele turen.