Går mot høysesong for hjemløse katter:

Disse 29 dyrene trenger et nytt hjem!

Det går mot høysesong for hjemløse katter. Se alle dyrene som lengter etter et nytt hjem i bildekarusellen under!
Nyheter

- Vi har 29 dyr inne som er klare for et nytt hjem, deriblant 21 voksne katter. De er alle kastrerte, id-merket, vaksinerte og har fått ormekur.

Det sier Tone Lundsaunet, i Dyrebeskyttelsen i Nord-Trøndelag.

Rekordmange adoptert bort

Bladet skrev om de rundt 30 dyrene som var klare for adopsjon hos Dyrebeskyttelsen i midten mars. Etter at saken sto på trykk opplevde DNNT at mange henvendte seg for å adoptere et av dyrene.

- Det er rekord på denne tiden av året. Vi setter kjempestor pris på at så mange dyr har fått et nytt hjem. Siden nyttår har vi adoptert bort  26 katter, kaniner, marsvin og hamstere. Men vi har fått inn nesten like mange hjemløse dyr. Så nå trenger vi ledig kapasitet for å ta i mot stadig nye dyr som ikke har et hjem. Derfor håper å finne nye hjem til de vi allerede har inne nå før høysesongen starter, sier hun.


Til behandling i kommunestyret i dag:

Håper at politikerne vedtar at Stjørdal skal bli første kommune i Trøndelag med egen dyrevelferdsinstruks

Om forslaget til MDG blir vedtatt i dag, blir Stjørdal den første kommunen i Trøndelag med egen dyrevelferdsinstruks.

 

Mange funnet i Stjørdal

De fleste dyrene blir levert til Dyrebeskyttelsen av publikum som finner dem ute. Da etterlyser de først eier, dersom de ikke finner eieren tar Dyrebeskyttelsen dem inn og omplasserer dem. De får også en del dyr fra dyeklinikker og kommunene. Mange av de dyrene som er plukket inn er hentet fra Stjørdal, opplyser Landsaunet til Bladet.

Selv har hun vært midlertidig hjem for dyr siden 2012, og har hatt mange katter innom. Akkurat nå forsøker hun sammen med Dyrebeskyttelsen i Nord-Trøndelag å skaffe hjem til 29 katter, kattunger, og kaniner, hamstere og marsvin.


 

- Alle dyr har en verdi

Hun opplyser forøvrig at det koster 1000 kroner å adoptere en katt fra Dyrebeskyttelsen.

- Dette er en prinsippsak fordi vi mener at dyr ikke skal være gratis. Alle dyr har en verdi. Vi oppfordrer folk som har katter til å kastere dem. Og dersom du får kattunger ønsker vi at disse ikke skal gies bort gratis, sier hun.

Både kaniner, marsvin og hamstere har også adopsjonsgebyr. Kaniner koster det samme som katter, marsvin har et gebyr på 500 kroner, mens hamstere som får nye hjem har et adopsjonsgebyr på 300 kroner.