SAS-streiken førte til nedgang i flytrafikken på Værnes

  Foto: Knut Sollihaug

Nyheter

I mai måned gikk flytrafikken på Trondheim lufthavn Værnes ned med 2,8 prosent sammenlignet med tilsvarende måned i 2018.

Tallene påvirkes ifølge Avinor av SAS-streiken, som gjorde at flyselskapet kansellerte en rekke avganger i månedsskiftet april/mai.

Nytt avgangstidspunkt

Innlandstrafikken på Værnes falt med 2,4 prosent sammenlignet med i fjor. Antall reisende til Oslo og Bergen var lavere enn i mai 2018, mens det samtidig var en økning i antall reisende til Stavanger og Kristiansand.


Over to millioner reiste med fly mellom Værnes og Oslo i fjor

Og nå jobbes det hardt for nye direkteruter til utlandet fra Trondheim lufthavn Værnes neste år.

 

Trafikken til utlandet i mai var 5 prosent lavere enn samme måned i fjor. Dette er i stor grad sammenfallende med redusert antall tilgjengelige seter. Samtidig opplyser Avinor at rutene med økt antall seter, har en økt trafikk. Dette gjelder spesielt rutene til København, Stockholm og London.

– Vi er veldig godt fornøyd med at endret avgangstidspunkt på ruten til London ser ut til å være godt mottatt blant våre reisende, sier lufthavndirektør Marit Helene Stigen i en pressemelding.

Færre reisende

Til sammen 4,6 millioner passasjerer reiste til, fra eller via Avinors flyplasser i mai i år, som er en nedgang på 2,3 prosent fra samme måned i fjor.Ved utgangen av mai måned i år var det 0,9 prosent færre reisende på Værnes i forhold til samme tid i 2018.