Leier fiskevann av stiftelsen

Lauvtjønna ligger 500 meter unna Sekkhølet.   Foto: Arkiv

Nyheter

Malvik- Jeger og Fiskerforening har inngått en leieavtale med Stiftelsen Karen og Adolf Øiens Aldershjem om fisket i Lauvtjønna. Fiskevannet ligger 500 meter fra parkeringsplassen i Sekkhølet og er godt egnet for å ta med familiens minste for å prøve fiskelykken.


 

Lavterskeltilbud

- Det er ment som et lavterskeltilbud til folk i nærmiljøet og andre som er interessert. Det er gratis fiske for barn med inntil to foresatte. Har du med et barn kan du fiske gratis.

Pål Malvik, leder i Malvik Jeger- og Fiskerforening kan tilby fiske i Lauvtjønna.   Foto: Arkiv/Bjørg Hernes

Dette er et rimelig fiske. Vi tar hundre kroner for et sesongkort for medlemmer og to hundre for ikke medlemmer, sier Pål Malvik, leder i MJFF.

- Er det noe fisk i vannet?

- Ja, det er en god del ørret. Den er ikke så stor, men det er god sjanse for å få napp. Derfor er dette et vann som egner seg godt for unge utålmodige fiskere. Et ypperlig vann for en utflukt med familien.

Malvik forteller at de ikke har noen planer om å kultivere vannet for at det skal bli et vann med storfisk.

- Vi ser på vannet som en fin mulighet til å introdusere fiske for barn. Det er faktisk mulig å gå traktorveien opp til Lauvtjønna med ei barnevogn. Det gjøres en del arbeid i Sekkhølet, men parkeringsplassen er intakt.


 

Vipps

Han forteller at de som har kjøpt seg fiskekort gjennom TOFA, har gyldig fiskekort ut sesongen.

- Det vil komme opp en informasjonsplakat om betaling og tilgangen til fisket ved parkeringen. Fiskekort betales med Vipps. Det er samme nummeret som til Bjørndalsvatnet, hvor vi også selger fiskekort. Vi setter pris på om folk skriver hvilket vann de skal fiske i, sier Malvik og legger til at mer informasjon finnes på foreningens nettsider.