Falck: – Få interessert i å få tilbake stjålne sykler

Totalt ble rundt 10.400 sykler meldt stjålet til norske forsikringsselskap i fjor.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix(illustrasjon)

Nyheter

Folk kommer sjelden for å lete etter sine stjålne sykler på sykkellagrene til Falck sykkelregister, opplyser Falck til NRK.

Ifølge Falck står det nå rundt 700 sykler på lageret deres i Trondheim, likevel er det sjelden flere enn én person i uka som vil kikke om han eller hun finner sin stjålne sykkel hos dem.

Syklene fraktes til selskapets lager når politiet ikke klarer å koble en stjålet eller hittet sykkel til eieren. Å hente ut sykkelen koster rundt 400 kroner, ifølge kanalen. For å bevise at man er sykkelens rettmessige eier kreves for eksempel et bilde, eller koden til en lås som henger på.

Daglig leder Kathrine Gran ved Falck i Trondheim lurer på om rask utbetaling fra forsikringsselskapet kan være årsaken til den labre interessen.

Forsikringsselskapene Storebrand, Tryg og Gjensidige bekrefter overfor NRK at det går raskt å få tilbake penger etter et sykkeltyveri, men understreker at det ikke er for enkelt.